Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

YAZIN YEŞİL, GÜZÜN SARI, KIŞIN BEYAZ

YAZIN YEŞİL, GÜZÜN SARI, KIŞIN BEYAZ
17 Kasım 2018 21:39

ERZURUM‘da yağan ve etkili olan, özellikle köy yollarında ulaşımı aksatarak vatandaşa çile çektiren kış, ağaçları beyaza boyayarak müthiş güzelliklerin de ortaya çıkmasına neden oldu. Özellikle Atatürk Üniversitesi Kampüsü’nde ağaçların biri birinden güzel görüntüler sergilemesi, fotoğraf tutkunları için kaçırılmaz fırsatlar oluşturdu.

Kurulduğu günden, bugüne kadar geçen 61 yıllık süreçte Erzurum’un kalkınması ve bölge illeri içinde “en öne” geçmesinde çok büyük katkısı olan ve lokomotif görevi yapan Atatürk Üniversitesi, “vahayı” andıran kampüsüyle de büyük beğeni topluyor.

TİTİZ SEÇİMİN ÜRÜNÜ

Atatürk Üniversitesi’nin ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından birisi olduğunu belirten Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemeleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Şahin, “Fakülte binalarının çok özel projeler hazırlanarak yapıldığı o yıllarda, ağaçlandırma çalışmalarına da önem verilmiş. Hangi tür ağaçların ekilmesi noktasında titiz davranılmış. Gösterilen o titizliğin yansımasını bu yıllarda, hele de sonbahar geldiğinde rengarenk bir hale bürünen kampüs alanında görmek mümkün olabiliyor” dedi.

KIŞ GÖRÜNTÜLERİ NEFES KESİYOR

Baharla birlikte yeşermeye başlayan ve üniversiteyi yeşilin her tonuyla bezeten ağaçların, sonbahardaki tabloyu andıran halleri ile çekilen fotoğraflar, internet ortamında halen daha büyük beğeni topluyor.

Objektifimizi kar yağışının ardından çevirdiğimiz aynı mekanlarda, bu kez makinemize bambaşka görüntüler aksetti. Çoğu “pamukağacı”nı andıran görüntüler, fotoğraf tutkunları için fırsat oluşturdu. Kampüsten çekilen kış görüntüleri de tıpkı diğer mevsimlerde çekilen fotoğraflarda olduğu gibi, sosyal medyada binlerce kişiye ulaştı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.