Dolar 32,3670
Euro 34,9587
Altın 2.325,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

YENİ BİR FEDERASYON VE YENİ HEDEFLER…

YENİ BİR FEDERASYON VE YENİ HEDEFLER…
22 Aralık 2018 16:18

GEÇTİĞİMİZ yıl, 5 derneğin bir araya gelmesiyle oluşturulan İpekyolu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu  (İPEKYOLUSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, kent ekonomisini ele aldıkları toplantıda, “Erzurum sömürüsü” yapanlara gözdağı verdi, “İPEKYOLUSİFED olarak kendimizi Erzurum açısından bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

“Erzurum Ekonomisi 1. Kahvaltı Toplantısı” adı altında, Dadaşkent Bora Park Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya gelen İPEKYOLUSİFED yöneticileri, bu toplantıları her ay yapmayı planladıklarını söylediler. Amaçlarının özellikle Erzurum ekonomisi ile ilgili konularda karşılıklı fikir alışverişi yapmak olduğunu belirten Başkan M. Nuri Alim, tamamen bağımsız bir kuruluş olduklarının altını özenle çizdiği konuşmasında, şunları söyledi:

5 DERNEK BİR ARAYA GELEREK KURULDU

“- Geçtiğimiz yıl, 15 Aralık’ta Doğu Anadolu’da faaliyette bulunan 5 kurucu derneğin bir araya gelmesiyle federasyonumuzu oluşturduk. Tamamen bağımsızız. Amacımız, bölgede, her türlü koşullara direnen, ayakta kalmaya çalışan, yaşanan sıkıntıları göğüslemeye çalışan insanların oluşturduğu derneklerle birlikte politikalar oluşturmak, projeler üretmek istiyoruz. Öncelikle de ‘Erzurum’ deyip, ‘Erzurum istismarı’ yapan, sömürü amacı güden art niyetli insanlara ‘dur’ demek, bununla da yetinmeyip, turizmden tarım ve hayvancılığa, sanayiden hizmet sektörüne varıncaya kadar, hemen her alanda yeni hikayeler yazmak istiyoruz. İPEKYOLUSİFED olarak gücümüzü, üyesi olduğumuz, ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’ndan (TÜRKONFED) alıyoruz.”

EN BÜYÜK SORUN GÖÇ

Erzurum’un sürekli göç veren bir şehir olduğunu, kentten beyin ve sermaye göçünün artan bir hızla devam ettiğini kaydeden M. Nuri Alim, “Göç yüzünden sürekli kan kaybeden bir şehirde yaşıyoruz. Kentimizde yapılan kamu ihalelerin çoğu, Erzurum’dan gelen firmalara veriliyor. İhtiyaçlarını dışarıdan temin eden kuruluşlara Palandöken’deki oteller de dahildir. Bu şehirde aynı işi yapan, aynı malları satan firmalar varken, neden öncelik yerel firmalara tanınmaz da, ihtiyaçlar dışarıdan temin edilir, anlaşılır gibi değil. Dışarıya verilen her kuruş, dışarıdan alınan her mal yerel şirketlerin sıkıntıya girmesi, dolayısıyla göçün daha da artması anlamı taşır. Önümüzdeki yılı federasyon olarak atılım yılı olarak planlıyoruz. Amacımız Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyelerini, yatırımcıları Erzurum’a davet etmek, şehrimizi vitrine çıkartmak istiyoruz” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.