Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

YENİ PİLOTLARIN BRÖVELERİ ALTINOK’TAN

YENİ PİLOTLARIN BRÖVELERİ ALTINOK’TAN
21 Ekim 2017 10:03

EMNİYET Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesı Başkanlığının 36. Kuruluş yıl dönümü ve 31 personelin temel pilotaj eğitimini tamamlayarak mezun olmaları nedeniyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Havacılık Daire Başkanlığından 20’si helikopter pilotu, 4’ü uçak, 7’si ise İHA olmak üzere 31 pilotun eğitimlerini tamamlayıp, brövelerini almaya hak kazandığını söyledi.

Havacılık Daire Başkanlığının kurulmasıyla vatandaşın güvenliğini sağlama noktasında yeni bir boyut geliştirildiğini, önleyici hizmetlerde caydırıcı bir güç oluştuğunu ve hava araçlarında yer alan görüntü alma, gece aydınlatma sistemleriyle suç ve suçluların tespit ve takibinin kolaylaştığını belirten Altınok, bu durumun suçluların en kısa sürede adalete teslim edilmesine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanı Uygar Elmastaş ise darbe teşebbüsünden sonra kendisi dahil görev yapabilecek 5 pilotun kaldığını, daha sonra  eğitimlerini tamamlayan 17 pilotun göreve başladığını söyledi. Elmastaş, Tunceli’de meydana gelen kazada 2’si pilot 3 personelin şehit olduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından mezun olan pilotlara bröveleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok tarafından takıldı.

İlgili resim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.