Dolar 32,5430
Euro 34,8241
Altın 2.427,19
BİST 9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

ERZURUM SİYASETİNDE YENİ YÜZLER GÖRMEYE HAZIRLIKLI OLALIM

ERZURUM SİYASETİNDE YENİ YÜZLER GÖRMEYE HAZIRLIKLI OLALIM
7 Mayıs 2018 17:22 | Son Güncellenme: 7 Mayıs 2018 17:53

ÖNÜMÜZDEKİ ayın sonlarına doğru yapılacak erken genel seçimde, aday olmayı düşünenlerin kimlikleri giderek şekilleniyor.

Diğer seçimlerde olduğu gibi, 24 Haziran seçimlerinde de “en çok rağbet” edileni hiç şüphesiz Ak Parti oldu.

Toplamda 141 aday adayı bulunan Ak Parti’de yarın ya da daha sonraki gün mülakat yapılacak.

Adres Ankara.

Şimdiye kadar çoğu aday adayı Ankara’da karargâhını kurmuş bile.

***

Bakalım Erzurum listesi hangi isimlerden oluşacak?

***

Emniyet Genel Müdürü’yken, istifa ederek Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Selami Altınok, hiç şüphesiz partisinin “ağır topu” olarak göze çarpıyor.

***

Kurulduğu günden beri siyasi sapma göstermeyen Hınıslı Celalettin Çetinkaya, bir dönem partisinin Erzurum İl Başkanlığı görevini de yürüten Hüseyin Tanfer, Mehmet Sekmen’in  bir süre danışmanlığını da yapan Turgut Turhan, önceki milletvekillerinden Fazilet Dağcı Çığlık ile Adnan Yılmaz, mevcutlardan da Mustafa Ilıcalı ile İbrahim Aydemir’e listeye girme şansı tanınıyor.

***

Ülkenin ana muhalefet partisi CHP ki, seçimlere çok ciddi asılıyorlar…

Ama Erzurum’da “yok” mertebesindeler.

***

Bu olumsuzluk, hayli zamandan beri devam ediyor.

***

Hani “sıradan” bir şehir olsa Erzurum, CHP’nin boşverciliği anlaşılır da…

Sonuçta bölgesinin merkezi kenti konumundaki Erzurum’da CHP yoksa, bunun hesabını birilerinin vermesi gerekir diye düşünüyorum.

***

Duyduğum kadarıyla çoğu kimsenin adını bilmediği, hatırına getirmekte zorlandığı Tecaattin Kızıloğlu milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiş.

İsabet buyurmuş!

Çok daha aktif birisi il başkanlığına atanır da, CHP belki daha güçlü şekilde sesini duyurma becerisi gösterir.

***

Bir zamanların Erzurum’daki en haraketli partisi MHP’de, çoğu tabanı tarafından bilinen ve tanınan 19 aday adayı, listede yer almak için gayret gösterecek.

***

Tabanının önemli bölümünü İYİ Parti’ye kaptıran MHP’de, “önemli bir sürpriz” olmaz ise, liste; Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın’ın peşi sıra şekil alır ve o listede bence Devlet Bahçeli’ye yakınlığı ile bilinen Şimşek Akpınar ‘ın yanında eski il başkanlarından Ertürk Çimen ve MKYK Üyesi Ahmet Gökhan Yazıcı da kendilerine listede yer bulur.

***

Adı “Millet İttifakı” olarak ilan edilen birlikteliğin “en sempatik” partisi Saadet’te kimler aday adayı, henüz açıklanma yapılmadığından bilinmiyor.

***

Böylesi “durağan” bir dönemi, en iyi şekilde değerlendiren İYİ Parti, kent merkezinde ciddi rüzgar estiriyor.

***

Son başvuran isimlerden birisi olan Fevzi Budak ile birlikte, aday adayı sayısını 16’ya çıkartan İYİ Parti’de öyle bir isim var ki, adeta uçuyor!

***

Asıl mesleği eczacılık olan 3 çocuk annesi Canan Uçar, sanki politikadan yıllarca uzak kalmış ve o ortamı çok özlemiş birisi gibi, siyasete bodoslama dalmış, dur durak nedir bilmeden çalışıyor.

***

Genel Başkanı Meral Akşener için başlatılan imza kampanyasında aktif rol oynayan, fırsat buldukça mahalle aralarına dalan, çamurlu sokakların içler acısı durumunu gündeme taşıyan ve insanlarla bire bir temas kuran Canan Uçar’ın verdiği görüntü, önümüzdeki günlerin çok daha renkli geçeceğinin habercisi gibi geliyor insana.

***

Erzurum kamuoyunun çoğusunu “yakından” tanıdığı İYİ Parti aday adaylarından hangi isimler 6 kişilik listede yer alır, “ekip kaptanı” kim olur bilinmez.

***

Ancak, her aday adayının listenin üst sıralarında yer alma gayreti gösterdiği İYİ Parti’de bir başka isim daha var ki, “duruşundan zerre ödün vermiyor.”

***

MHP Erzurum İl Başkanlığı’ndan, Meral Akşener’e destek olmak amacıyla istifa eden, aday adaylığı başvurularının başladığı gün Ankara’ya giderek sessiz sedasız başvurusunu yapan Zekai Kaya, “derviş” misali köşesine çekilmiş, verilecek muhtemel bir görevi bekliyor.

***

İYİ Parti aday adayları listesine göz atıldığında, sayı da az olduğundan, herkes tanıdığı ismi bir çırpıda görebiliyor.

***

“İYİ Parti listesinde kimler var” derseniz…

Mesela, tercihini İYİ Parti’den yana kullanan ve 16 yıl sonra, “nerede kalmıştık” diyerek yola çıkan bir deneyimli siyasetçi, Vahit Birgöl…

***

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yaptığı yıllarda sık sık görevden alınan ve başlattığı hukuk mücadelesiyle defalarca geri dönen, dolayısıyla halkın hafızasında derin izler bırakan bir bürokrat, Fevzi Budak…

***

Mandıracılık yaptığı yıllarda Erzurum’daki süt üreticilerinin doğrudan adresi olan ve bölgede hayvancılığın gelişmesinde önemli rol oynayan, İzmir’de kurduğu çiftliği ile de Avrupa’dan defalarca “en iyi tesis” ödülü alarak “göğüs kabartan” tecrübeli  bir başka isim, Melih Kırkpınar…

***

Beyefendi kişiliği ile Erzurum’da saygın bir yere sahip Ömer Özden…

***

İYİ Parti Kurucular Kurulu’nun Erzurumlu diğer üyesi, MHP’nin 21’nci dönem milletvekillerinden Cezmi Polat…

***

Erzurum Belediye Başkanlarından Necati Güllülü’nün oğlu Türker Güllülü…

***

Çoğu gazete ve internet sitesinde ismi “Yaşar”olarak yazılan, “Pehlivan” soyismiyle de “erkek” aday adayı olarak anılan, aslında bayan olan Yeşer Hanım, İYİ Parti’nin Erzurum aday adayları arasında geliyor.

***

İYİ Parti’den seçime girmeyi planlayan isimler arasında Erdal Demir, İbrahim Hakkı Bilaloğlu, Deniz Sinici, Yılmaz Ceyran, Bülent Dursun, Cemal Şengel ve Alparslan Köni isimlerine de rastlanıyor.

***

Adaylarını teşkilat yoklaması yaparak belirleyecek olan İYİ Parti’de sıralamayı belirlemek amacıyla anket yapılması da planlanıyormuş.

Bakalım İYİ Parti’nin adaylarını vatandaş nasıl bulacak ve sıralama nasıl gerçekleşecek.

Bunu da zaman gösterecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.