Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

YIKIMA, BİNA TALAN EDİLDİKTEN SONRA MI BAŞLANIR?

YIKIMA, BİNA TALAN EDİLDİKTEN SONRA MI BAŞLANIR?
18 Kasım 2019 21:40 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2019 21:46

TAM üç yıl önce bugünlerde “Araştırma’ydı, Çöplük Hastanesine Dönüştü… Vah Vah Vah… Canım Hastanem” başlıklarıyla duyurmuşuz Aziziye Araştırma Hastanesi’nin içler acısı durumunu.

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın açıklamalarına bakılırsa, bir zamanlar Atatürk Üniversitesi tarafından Aziziye Araştırma adı altında kullanılan hastane binası, 10 yıl kadar önce boşaltılmış ve kaderine terk edilmiş.

Güvenlik önlemleri alınmadığı için, bir süre sonra hastane binası hırsızların ve talancıların mekanı haline dönüşmüş. Toplamda  111 dönüm alan üzerine oturtulan, binlerce metrekare kapalı alana sahip hastane binasında, güvenlik görevlisi bulundurulmadığından, soygun ve talan bugüne kadar devam etmiş.

Uyuşturucu müptelalarının ve fuhuş yapan insanların da sığınağı haline gelen hastane binasıyla ilgili olarak mahalle sakinlerinden yükselen feryada ilk kulak veren medya kuruluşlarından birisi olan erzurumdanhaberler.com, sıkıntıyı 16 Ekim 2016 tarihinde, “Araştırma’ydı, çöplük hastanesine dönüştü… Vah Vah Vah… Canım Hastanem” başlıklarıyla kamuoyuna duyurdu.

Çeşitli çevrelerden yükselen itiraz seslerine kulak veren çıkmayınca, hastane binasının para edebilecek tüm aksamı, zaman içinde çalındı.

Göz göre göre talan edilen millet malına, geç de olsa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen sahip çıktı.

ATIL BİNANIN YIKIM SÜRECİNİ BAŞKAN SEKMEN BAŞLATTI

Bu başlık altında yapılan açıklamada, son olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilen binaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in neşter atılmasını sağladığı kaydedildi.

Bina ve çevresinde yaşanan çirkin olaylardan çevre sakinlerinin ciddi anlamda rahatsız olması ve şikayette bulunmaları, Başkan Sekmen’in temaslarını hızlandırmasına neden oldub

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmelerden sonra, binaların yıkım ihalesi yapıldı. ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, binada söküm çalışmalarına başlandı.

Söküm çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Sekmen, “Depreme dayanıklılık testinden geçemediği ve taşıyıcı kolonları çürüdüğü için, yıllar önce boşaltılan bina, artık rahatsız edici bir hüviyete bürünmüştü. Binayla ilgili nasıl bir tasarrufta bulunulacağı bir türlü netlik kazanmamıştı. Vatandaşlardan gelen şikayetler yoğunlaşınca, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile temasa geçtik, işin vehametini anlattık, sonunda gerekli izinleri aldık. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Söküm işleri tamamlandığında, enkaz kalktığında, şehrimiz hem yıllardır süregelen bir görüntü kirliliğinden kurtulmuş, hem de o bölgede yaşayan vatandaşlarımız rahat bir nefes almış olacak” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.