Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

YOLLARDAKİ DUBALARA GECE OPERASYONU

YOLLARDAKİ DUBALARA GECE OPERASYONU
17 Aralık 2016 15:41

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından şehiriçi trafik düzenlemelerinde kullanılan plastik dubalar, geceyarısı operasyonu ile monte edildikleri yollardan söküldü.

Belediyenin geceyarısında gerçekleştirdiği duba operasyonu, dikkatli vatandaşların gözlerinden kaçmadı.

Dubasız yolların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan erzurumdanhaberler.com takipçilerinden Hasan Yamaç, “Bu fotoğrafı sabah çektim. Erzurum Cumhuriyet Caddesi. Yok, yok hemen fikir yürütmeyin! Kar temizliği falan değil yazacağım. 15 gün önce caddenin sağına-soluna ve ortasına Tebrizkapı’ya kadar plastik duba vidaladılar. Şimdi hepsini sökmüşler, bir kısmını da araçlar ve iş makinaları kırmış. Harcanan paralara yazık, günah değilmi,kimleri zengin ediyorsunuz? Hem yolları daraltıyorsunuz, hem de trafiği aksatıyorsunuz” diye yazdı.

Şiddetli kar yağışı sonrasında, iş makinelerinin çalışmasını engelleyen dubaları geceyarısı operasyonları ile söken Büyükşehir Belediyesi’nin, bu işe ne kadar para harcadığı merak konusu oldu. Bir dubanın fiyatını merak eden vatandaşlar, “Erzurum’un hemen he cadde ve sokağı duba dolu. Binlerce duba kırıldı, parçalandı, heba edildi. Yazıktır, günahtır. Erzurum’un kış memleketi olduğunu bilmeyen yok. kar yağdığında dubaların temizliği engelleyeceği, yolları daraltacağı bilinen bir gerçek. Bu gerçeği bilmeyen, mühendislere, teknik elemanlara memleket nasıl teslim edilir, anlaşılır gibi değil” dediler.

YORUMLAR

  1. Ömer Faruk Aran dedi ki:

    Dubalar bilinçsiz sürücüler için koyulur oysaki bilinçli sürücüler ortadaki şeritten sağa sola dönülmeyeceğini bilir bizim erzurumlu trafik katilleri önüne gelen yere park eder yasak olan yerlerden u dönüşü yapar yasak yerlere park ederse duba koyulur en kötüsü refüj yapılar. Ama cumhuriyet caddesi dar bir cadde olduğu için dubalarla insanları yönlendirmeye çalışıyorlar o harcanan paralarda vatandaşa harcanıyor boşa değil.