Dolar 32,5432
Euro 34,8629
Altın 2.427,81
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

YÜZÜMÜZÜ YERE BAKTIRAN ERZURUM TEMSİLCİLİĞİ

YÜZÜMÜZÜ YERE BAKTIRAN ERZURUM TEMSİLCİLİĞİ
1 Eylül 2019 14:37 | Son Güncellenme: 1 Eylül 2019 14:45

YAKLAŞIK sekiz yıl önce Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile İran’ın Tebriz Büyükşehir Belediyesi, yapılan anlaşmalar sonucu “kardeş şehir” ilan edilmiş, her iki belediye de karşılıklı olarak birer temsilcilik  açmaya karar vermişlerdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler döneminde alınan karar sonrasında Tebriz Belediyesi, Erzurum’da, Tebrizkapı Çarşısı’nda bir temsilcilik açarken, Erzurum Belediyesi de Tebriz’de bir işhanda aynı ölçekte bir temsilcilik oluşturmuştu.

Temsilciliğin açılışı ve anahtar teslimi 2012 yılının şubat ayı sonlarında törenle yapılmış, törene dönemin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, yine dönemin Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Mehmet Emin Öz ile çok sayıda işadamı, siyasetçi ve gazeteci katılmıştı.

ANAHTARLAR TÖRENLE TESLİM EDİLMİŞTİ

Tebriz Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü Ali Rıza Bağban tarafından temsilciliğin anahtarları Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’na teslim edilirken, iyi niyet temennileri dile gelmiş, açılan temsilciliklerin “kardeşlik köprüsü” görevi yürüteceği ifade edilmişti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, yaptığı kısa konuşmada, “”Erzurum’a ve Türkiye’ye gelecek olan kardeşlerimiz bütün bağlantılarını buradaki iş yerlerimizden sağlayabilecek. Erzurum kültürünü yansıtan eserler teşhir edilip satılacak. Aynı zamanda Erzurum’la bağlantı noktası burası olacak” demişti.

Ancak ilerleyen zaman içerisinde açılan temsilciliğin, sosyal ve kültüren faaliyetleri yoğunlaştıracak bir merkez olmaktan ziyade, “unutulan ve terk edilen” birer köhne dükkan halini aldığı ortaya çıktı.

İÇİMİZİ ACITTI

Açılış törenine katılmış bir gazeteci olarak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz İran gezisinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Tebriz Temsilciliği’ne de uğrayalım istedik.

Uzun uğraşılardan sonra, temsilciğin bulunduğu işhanı bulduk. Büyük heyecanla tırmandığımız merdivenler, bizi “utanç bürosu”nün kapalı kapısına kadar götürdü.

Yıllardan beri terkedilmiş bir büro izlenimi veren, üzerinde Türk Bayrağı’nı sembolize eden ay-yıldız’ın yanı sıra Erzurum Byükşehir Belediyesi logosunun yer aldığı “Türkiye Cumhuriyeti Erzurum Büyükşehir Belediyesi Temsilciliği” yazılı rengi tamamen solmuş ve bozulmuş tabelanın bulunduğu büro, her Türk vatandaşı gibi, bizim de içimizi acıttı.

Tozlu camlarından içerisinin zor seçildiği büronun karşı duvarında asılı fotoğraflar, bizi daha çok şaşırttı.

Duvarın sağ tarafına asılı duran Ahmet Davutoğlu’na ait fotoğrafın yerli yerinde duruyor oluşu, temsilcilikte hiç bir değişikliğin yapılmadığı, büroların açılış töreninden sonra kaderine terk edildiğini ortaya koyuyordu.

Masa ve koltukların üzerinin bir karış tozla kaplı olduğu temsilciliğin görüntülerini Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin dikkatine sunuyor, “utanç bürosu” haline gelen bu yerlerin ya kapatılmasını, ya da adam gibi kullanılması gerektiğini kamuoyunun ilgisine sunuyoruz. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.