Dolar 32,3346
Euro 35,0867
Altın 2.308,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ZORLU HABER YOLCULUĞUNDA YALNIZ DEĞİLİZ

ZORLU HABER YOLCULUĞUNDA YALNIZ DEĞİLİZ
14 Kasım 2019 17:21 | Son Güncellenme: 15 Kasım 2019 04:02

erzurumdanhaberler adı altında çıktığımız uzun haber yolculuğunda 40 ayı geride bırakırken, “yerel gazetecilik” adına yakaladığımız, bizim açımızdan hiç de “küçümsenmeyecek” bir başarıyı, siz değerli takipçilerimizle paylaşalım istedik.

Yazılı basının kan kaybetmediği, revaçta olduğu, dikkate alındığı dönemlerde; gazetelerin yayıncılık alanında başarılı olup-olmadıkları günlük satışlarıyla, tirajlarıyla ölçülür, sıralama da, çoktan-aza, ya da büyükten-küçüğe doğru sıralanır, giderdi.

İnternet gazeteciliğinin hayatımıza hızla girmesiyle birlikte, basın-yayın alanında kullanılan kavramlar, aynı hızla değişikliğe uğradı, örneğin “tirajın” yerini “takipçi sayısı”, ya da “erişim” aldı.

İnternet yayıncılığında yaşanılan en önemli yenilik hiç şüphesiz, okuyucuya / takipçiye, doğrudan ve anında yayına karşı cevap verme, yorum yapma imkanının sağlanması oldu.

HER ŞEY ANINDA

Yine önceki yıllarda gazete dağıtım şirketlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda açıklanan istatistik raporlarının yerini de günümüzde, sosyal medyayı takip eden şirketlerin,  günü gününe, hatta saati saatine yaydıkları istatistik rakamları, analizler ve bu analizlere ilişik değerlendirmeleri aldı.

erzurumdanhaberler.com sitesinde yayınladığımız, ardından da sosyal medyada, özellikle de facebook kullanıcılarına ulaştırdığımız haberlere yönelik olarak yapılan paylaşım, yorum ve değerlendirmelerin son zamanlarda giderek artan oranda tırmanış göstermesi, çıktığımız haber yolculuğunda duyduğumuz tüm yorgunlukları, yapılan “haksız ve yersiz” eleştiriler nedeniyle yüklendiğimiz negatif enerjiyi yerle bir etti.

HERKES PATİNAJA DÜŞMÜŞ DURUMDA

Erzurum’da “yerel” mahreçli kaç internet sitesi, kaç yayın organı var, net olarak bilinmiyor.

Yayıncı sayısının 100 kadar olduğu, hatta geçtiğinin söylendiği bir ortamda, erzurumdanhaberler.com’un, facebook dünyasında, bu kadar yayın organı arasından sıyrılarak, zirveye doğru ciddi tırmanış göstermesi, takipçilerimizin de gözünden kaçmadı.

Önümüzdeki günlerde 7 bin takipçi sayısına ulaşacak olan erzurumdanhaberler.com’u beğenenlerin sayısı, şimdilik 6 bin 700’ü buldu. Bu hızla devam edebildiğimiz taktirde, 10 bin takipçi sayısına ulaşmak, hiç de zor olmayacağa benziyor.

Aynı kulvarda yürüdüğümüz internet gazetelerinin patinaja düştüğü, takipçi ve beğenme sayılarını artıramadığı, kısacası “duraklama dönemi”ne girdiği şu günlerde, erzurumdanhaberler.com’un tırmanışı, artan oranda sürüyor.

İstatistik raporlarında beğeni sütunları ya “sıfır”la ve “siyah renkle”, ya da “eksi” ile ve “kırmızı renkle” sabitlenen internet gazetelerinin aksine, erzurumdanhaberler.com sütununun “yeşil” renkle ve yüzdeli bir rakamla ekranlara yansıması, büyüme ve gelişme adına ne kadar gayretli olduğumuzun göstergesi olarak değerlendirilmelidir diye düşünüyoruz.

İŞTE GURUR TABLOSU

erzurumdanhaberler.com’un paylaşımlarına son bir hafta içinde yapılan 107 bin 578 erişim, facebook raporlarına “nazarlık” gibi yansırken, 28 gündeki erişimin de 199 bin’i geçmesi ve 200 bine ulaşması, hepimizi gururlandıran bir başka gurur belgesi olarak, sanal dünyada kendine yer buldu.

Habercilik adına belirlediği yayın ilkelerine sadık kalan, kamu kurumlarının basın bürolarından gelen haberlerle sadece bilgilenen ve kayda değer bulduklarını yayınlayan, haber ajanslarına abone olma kolaycılığına kapılmayan ve yayın hayatına başladığı günden beri kendi ürettiği haberleri ile takipçilerine hizmet veren erzurumdanhaberler.com, sizden aldığı güç ve enerjiyle “kendi bayrağını dalgalandırmaya” devam edecek.

Sloganımız belli: Biz, birlikte güçlüyüz.

Bu gücümüzü daha da pekiştirmek, sizlerin sarsılmaz dayanağı, sesi ve gücü olmak istiyoruz.

Çıktığımız bu zor yolculukta, bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

İyi ki, varsınız. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.