Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

100 KÖYLÜDEN BİR O İSYAN ETTİ

100 KÖYLÜDEN BİR O İSYAN ETTİ
9 Ekim 2017 10:11

ORKÖY tarafından İspir ve yöresinde yaşayan köylülere hibe şeklinde dağıtılan kovanlardan bal alınamaması üzerine harekete geçen ve toplamda 16 ayrı makama dilekçeler yazarak şikayetini dile getiren Bülent Erkan, Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü’ne davet edilerek, görüşlerine başvuruldu.

İspir’in Yedigöller köyü’nden olan ve zamanının önemli bölümünü dağlarda, özellikle de Kaçkarlar’da geçiren, doğaya olan tutkusundan dolayı da “Dağların Oğlu” olarak anılan Bülent Erkan, bahar aylarında yöre köylüsüne dağıtılan çok sayıda kovandan ürün alınamayacağını belirtmiş, “Bize hibe olarak verilen kovanlarda bulunan arılan bizim bölgemiz şartlarında yaşayamaz. Kaldı ki, zaten hepsi hasta” diye açıklamada bulunmuş, zaman da Bülent Erkan’ı haklı çıkarmıştı.

16 AYRI MAKAMA ŞİKAYETTE BULUNDU

Hasat zamanı geldiğinde, ORKÖY tarafından verilen 20 kovandan bal alamayan Bülent Erkan, durumu başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere, farklı 16 ayrı makama bildirdi.

ORKÖY’den hibe arı ve kovan alan yöredeki 100 arıcının sesini çıkartmamasına aldırış etmeyen Bülent Erkan’ın girişimleri sonuç verdi ve geçtiğimiz hafta Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü’ne davet edildi.

Görevliler Adem Bal ve Osman Tilkidöğen’in sorularını cevaplandıran Bülent Erkan, “Kovanları sizden alalım, başka köylülere verelim” teklifine de, “Benim verim alamadığım kovanlar neden başkasının başına sıkıntı yaşatsın” diyerek, teklife sıcak bakmadı.

ORKÖY’ün yörede hibe şeklinde kovan ve arı dağıttığı 100 arıcıdan birisi olan Bülent Erkan, yaban hayatını korumak adına da ciddi gayret gösteriyor. Dağa gelen vatandaşların bıraktıkları atıkları toplayan, dereleri temizleyen ve bu haliyle de doğa tutkunlarının takdirini kazanan Bülent Erkan’ın ORKÖY’e yaptığı başvurunun nasıl sonuçlanacağı da merak konusu oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.