Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ÇOK ÖZEL BİR ŞENLİK

ÇOK ÖZEL BİR ŞENLİK
27 Eylül 2017 18:50

ATATÜRK Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan Engelleri Aşalım Projesi kapsamında, düzenlenen Engelsiz Şenlikleri başladı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen açılış törenine, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, Kastamonu Üniversitesi Rektör Danışmanı Mehmet Üneş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasında söz alan Kastamonu Üniversitesi Rektör Danışmanı Mehmet Üneş, Atatürk Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen, temelleri 2014 yılına dayanan Engelleri Aşalım Projesi’nin Erzurum ayağında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve “2014-2017 yılları arasında çağrıya çıkılan bütçe miktarı 23 milyon Euro. Ülke genelinde toplamda 2 bin 500’e yakın proje ön başvuruya tabii tutuldu ve bunlardan sadece 146’sı kabul gördü. Adından da anlaşılacağı gibi proje sadece engellilere yönelik olmayıp, tüm dezavantajlı grupları içeriyor. En büyük bütçeli projelerden birisi bizim projemiz” dedi.

YANLARINDAYIZ, DESTEKÇİLERİYİZ!

“Engelli vatandaşlarımızın hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimiz oldukça duyarlı bir duruş sergilemektedir. Topluma ve özellikle üniversitelerimize de önemli görevler düşmektedir” sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “Engellilerin mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, herkesin öncelikli sorumlulukları arasında yer almalıdır” dedi.

Engelli bireylerin işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması, bunun önünde yatan etmenlerin ortadan kaldırılması, işgücü piyasasındaki engelli bireylere yönelik ayrımcılığın tüm biçimlerinin azaltılmasını amaçlayan bir projede üniversite olarak yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Çomaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ

“Bu bağlamda Atatürk Üniversitesi de gerekli fiziki eksiklikleri gidermiş, engelli öğrencilerimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak, çeşitli sorumluluk projeleri geliştirmiştir. Her birimizin engelli konuma düşünebileceğimiz bilinciyle konuya ilişkin toplumsal duyarlılığın daha da artması, öğrencilerimizin empati kurması ve birbirilerini anlamasının önünü açacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Üniversitemiz Engelsiz Üniversite olma yönünde hızla ilerlemektedir. Engelli öğrencilerimizin eğitim öğretim ile ilgili yaşayabilecekleri engelleri ortadan kaldırmak daha güzel bir eğitim ortamı sunabilmenin yanı sıra engellilerin üniversiteyi her anlamda paylaşıp yaşayabileceği somut projeler ile katkıda bulunmak ve topluma kazandırma konusundaki gayretlerimiz artarak devam edecektir. Yapılacak her türlü çalışmanın ve gerçekleştirilecek her türlü faaliyetin engelli öğrencilerimizin ve diğer tüm kardeşlerimizin hayatlarına olumlu katkılar sağlamasını, ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik bakış açısını, zihniyetin kökten değişmesini dilerim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Engelsiz Şenlikleri’ne start verildi. Şenlikler, 27-29 Eylül tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Gençlik ve Bilim Anıtında devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.