Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ELE VERİR TALKINI, KENDİ KAPATIR YOLU!

ELE VERİR TALKINI, KENDİ KAPATIR YOLU!
5 Şubat 2018 08:07

PAZAR gününü geçirmek için MNG AVM’nin yolunu tutan ve araçlarını “park yapılmaz” işaretinin bulunduğu kaldırım kenarına bırakan çoğu vatandaş, geri döndüğünde, aracını yerinde bulamamanın şaşkınlığını yaşadı.

Araçları “kurtarıcı”lar marifetiyle çekilen vatandaşlar, ikinci şoku, araçlarının kilometrelerce ötedeki yediemin garajlarına götürüldüğünü öğrendiklerinde yaşadı. Yediemin garajlarına giden ve “Araçlarınız bağlandı, trafikten yazı getirin” uyarısı ile üçüncü şoku yaşayan parkzedeler, çekici parası öderken makbuz verilmemesini de yadırgadıklarını söylediler.

TRAFİĞİ AKSATMA PAHASINA TAMİRAT

Cuma günü, saat 14.00 sıralarında yolu Cumhuriyet Caddesi’ne düşenler, inanılmaz bir trafik yoğunluğu ile karşılaştılar. Türk Telekom Binası’nın önüne park eden bir vinç, yolun tek şeridini kapatmıştı, yoğunluğun nedeni buydu. “Vincin bu saatte burada işi ne” diye merak edenler, gördüklerine inanamadılar. Vincin sepetindeki bir teknisyen, Büyükşehir Belediyesi’ne ait elektronik reklam panosunu, o trafik yoğunluğunda tamir ediyordu.

Bu iki görüntünün, Erzurum’da uygulamaların ne kadar “çifte standart” hale dönüştüğünün güzel bir örneği olduğunu belirten parkzedeler, “Evet, hata yaptık ve aracımızı park edilmemesi gereken bir yere bıraktık. Tamam da, bir gün önce Cumhuriyet Caddesi’ni araç trafiğine neredeyse kapatan vincin orada ne işi vardı? Reklam panosunun tamiri çok mu önemliydi ki, trafiğin en yoğun bir vaktinde, yolun bir şeridi ulaşıma kapatılmıştı” diye sordu, pazar günü yaşadıklarını da şöyle anlattılar:

SIKINTI ÜSTÜNE SIKINTI

“- Hata yaptığımızı kabul ediyoruz. Ama insanın bazen basireti de bağlanıyor. Park yapılmaz uyarısına rağmen, aracımızı kaldırım kenarına park etmişiz. Tamam da, araçlarımızı ne hakla kuş uçmaz, kervan geçmez yerlere götürüyorlar! Sanki yediemin noktalarını biliyormuşuz gibi, ‘gidin aracınızı bilmem nereden alın’ yönlendirmesiyle, zor bela bulduğumuz yerde, bu kez ‘trafikten yazı getirin’ uyarısı, zaten gerilen sinirlerimizi altüst etmeye yetti. Hele bir de makbuzsuz tahsilat, işin tuzu biberi oldu. Umarız sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, bu çelişkili duruma müdahale yapar.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.