Dolar 32,3119
Euro 35,1160
Altın 2.302,59
BİST 9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

13 YAŞINDAKİ ALİYE’Yİ BAKIN KİMLERLE YARIŞTIRDILAR

13 YAŞINDAKİ ALİYE’Yİ BAKIN KİMLERLE YARIŞTIRDILAR
31 Mart 2017 12:16

FRANSA‘nın Gourette Kayak Merkezi’nde yapılan Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası’na Erzurum’dan katılan 13 yaşındaki Aliye Zeynep Bingül, kendisinden yaşça çok büyük olan çoğu rakibini geride bıraktı ve bir “otizmli melek” olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yaklaşık 10 günden beri Fransa’da bulunan ve bir Avrupa ülkesinde çok zor şartlar altında şampiyonaya hazırlanan Aliye Zeynep Bingül, rakiplerini teker teker alt ederek adını finallere yazdırdı.

Finallerde elinden geleni yapan ve 21 yaşındaki Fransız, 36 yaşındaki Japon ve 19 yaşındaki Türk sporcunun ardından 4’üncü gelen 13 yaşındaki Erzurumlu Aliye Zeynep Bingül, herkesi şaşkına çevirdi. En gencinden 6 yaş daha küçük olan, 5. sıradaki 38 yaşındaki Avusturalyalı rakibini geride bırakan Aliye’nin elde ettiği başarının, şampiyonluk kadar değerli olduğunu belirten kayak otoriteleri, “Bir yanda henüz fiziki gelişimini tamamlamamış bir çocuk, diğer tarafta gençler ve büyükler kategorilerinde yarışması gereken rakipleri. 36 yaşındaki bir koca insan ile 13 yaşındaki bir çocuğu yarıştırmak akla ve mantığa sığmıyor. Buna rağmen Aliye piste çıkmış, aslanlar gibi mücadele etmiş ve üç büyük rakibinin ardından 4’üncü gelmiş. Aliye, otizmli bir insanın neler yapabileceğini ve başarabileceğini göstermiştir. Kendisini yürekten kutluyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

  1. Selami Karatay dedi ki:

    Canı gönülden tebrik ediyorum. Aslında o çocukların enbüyük şansı sahip oldukları ana ve babası.! Bir ülke bu durumdaki bir çocuğa ne imkan sağlarsa sağlasın , böyle bir ananız babanız yoksa Değil böyle bir aktivitenin içerisinde olmak. Ancak pencereleri demirli evin camından dışarıyı seyretmekle kalırdı. Yavruları alnından öpüyorum , asıl bu ana babanın öz verisi ve fedakarlığı ,hayatlarını bu iki yavrusuna göre dizayn eden o yüce kalpli ana babanın hürmetle sevgiyle Her ikisininde her iki elini öpüyorum.