Dolar 32,5991
Euro 34,7588
Altın 2.499,68
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ÖĞRENCİLER, REKTÖR ÇOMAKLI’YI ESİR ALDILAR

ÖĞRENCİLER, REKTÖR ÇOMAKLI’YI ESİR ALDILAR
13 Haziran 2019 16:11

ATATÜRK Üniversitesi’nin vitrini konumundaki sevimli yüzü Güzel Sanatlar Fakültesi’nde mezaniyet heyecanı yaşandı. Yıl sonu sergisinde öğrenciler, kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Ömer Çomaklı’yı, “insanın iç dünyası”nı yansıdan çalışmanın içinde esir aldı,  unutmayacakları bir gün yaşadılar.

Mezun ettikleri öğrencilerini hayat mücadelesine uğurlayan Dekan Prof. Dr. Mustafa Bulat, Atatürk’ün adını taşıyan Atatürk Üniversitesi’nin, göz bebeği konumunda olan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, ülkenin sanat alanlarına genç yetenekler kazandırmayı sürdürdüğünü belirtti.

Konuşmasının başında; özverili çalışmaları, titiz ve hassasiyetli yaklaşımları ile öğrencileri, sanatsal bağlamda şekillendirmeye çalışan, öğretim elemanlarına teşekkür eden Mustafa Bulat, şöyle konuştu:

DÜRÜSTLÜKTEN TAVİZ VERMEYİN

“- Sevgili genç kardeşlerim, yarın sanatsal çalışmalarınıza başladığınızda, geleceğiniz için önünüze hedefler koyup iş hayatınıza atıldığınızda, sizden tek bir isteğim olacak, daha iyi ve güzele ulaşmak için, asla dürüstlükten ve etik kurallardan taviz vermeyiniz. Altını çizerek belirtmeliyim ki; özlemini çektiğiniz hayat için uğraşırken, hangi ünvanı alırsanız alın önce iyi bir insan olmak için çabalayacağınızdan ve önünüzdeki tüm engelleri bir bir aşacağınızdan hiç kuşkum yoktur.

Sizler, kendi sanat dallarınızda başarılı olduğunuzu kanıtlamış, yarın ülkemiz sanatına önemli katkılarda bulunacak, öz güveni güçlü, kendinden emin genç sanatçı adaylarımızsınız. Sizlerle gurur duyuyorum.

SANATSIZ MİLLETİN HAYAT DAMARI KOPMUŞTUR

Mustafa Kemal Atatürk ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ der. Bir ülke için, hele ki; güçlü tarihimiz, zengin coğrafyamız ve yarattığımız derin, köklü kültürümüz olan bizim gibi bir ülke için, gelişim serüveni boyunca onun sanata verdiği değer bu denli yüksektir.

Güzel Sanatlar Fakültemizin kurulduğu 1992 yılından beri ne kadar büyük bir yol kat ettiğini görmemek mümkün değil. Güzel Sanatlar Fakültemiz bugün, Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Müzik Bilimleri, Sahne Sanatları, Sinema-TV, Tekstil ve Moda Tasarımı Fotoğraf Bölümü ve Temel Eğitim Bölümü olmak üzere 11 ayrı bölüme sahiptir. Bugün bu bölümlerden 7’sı lisans diploması vermekte, 7 bölüm ise lisansüstü programlarından öğrencilerini mezun etmektedir. Ülkemizin önemli sanat kurumlarından birisi haline gelmiştir.”

ÇOMAKLI: SANAT EĞİTİMİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

Farklı ülkelerden ve kültürlerden insanlar ile farklı sosyal, etnik ya da güç grupları arasında köprü kurabilen sanatın, aynı zamanda insanlar arasındaki farklılıkları, çatışmaları ve baskıları bir tarafa bıraktırdığını ve birlikte yaşayabilme becerilerini geliştirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı da, sanat eğitimini çok önemsediğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi’nin kültür ve sanat eğitimi ile etkinliklerine ayrı bir önem verdiğini kaydeden Rektör Çomaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BAĞLARI GÜÇLENDİRMELİYİZ

“- Her türlü imkânı sunduğumuz siz değerli öğrencilerimiz, kültürlü ve toplumumuzu eğitecek bireyler olarak estetik zevklerinizi geliştireceksiniz aynı zamanda, kültürel değerlerimizi çağdaş yorumlarla harmanlayarak yeni sentezlere varacaksınız.
Yeni Nesil Üniversite bağlamında Güzel Sanatlar Fakültemiz bünyesinde eğitimi verilen sanat dalları ile toplumun farklı katmanları arasında sistematik ve sürdürülebilir bir ilişki ve farkındalık oluşturacak çalışmaların yapılması beklentilerimiz arasındadır.

Sanatsal kültür ile toplum arasındaki bağlantıyı güçlendirip yaygınlaştırmalıyız. Sizlerden bu tür çalışma ve projeleri beklediğimi bu sergi vesilesi ile belirtmek isterim.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin öğretim yılı içinde edindikleri kazanımlarının ve performanslarının somut bir sonucu olan çalışmalarını sergiledikleri sergiyi açıyor, öğrencilerimizin ve onlara emek veren hocalarının başarılarının ve sanata katkılarının devamını diliyor, hepinizi kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.”  Furkan Akkök

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.