Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C
27 Eylül 2019 13:04

BİR süre önce İYİ Parti İl Başkanlığı görevine atanan Haluk Terzioğlu’nun basın mensupları ile buluştuğu kahvaltı sofrasında değerlendirmeler yapan Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, günden oluşturacak bir öneride bulundu, “Erzurum’da terör yok ama, sosyal ve ekonomik alanda ciddi rahatsızlıklar var. Yatırım yoksa, ekonomi durmuşsa, inşaat sektörü çıkmaza girmişse… Bunun yanında şehrin valisi, siyasetçinin açığını kapatmak için, canhıraş çalışıyorsa, bu şehre kayyum atanmalıdır” dedi.

Milletvekili seçildikten sonra, iktidar partisinin kendilerine konfor alanları oluşturduğunu ve herşeyi kendilerinin malıymış gibi bir anlayışın içine girdiğini gördüklerini belirten İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, buna rağmen hep aklıselim davranmaya ve iyiniyetle hareket etmeye çalıştıklarını kaydetti. İstanbul seçimlerinin, 3değişmez” denilen anlayışı yerle bir ettiğini hatırlatan Cinisli, sözlerini şöyle sürdürdü:

YANLIŞ ANLAYIŞA KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ

“- Biz, falan parti ile filan parti ile değil, yanlış bir anlayışa karşı mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin sonuçlarını istanbul seçimlerinde aldık. Seçimlerden sonra, İstanbul’dan cerehatın fışkırdığını hep birlikte gördük. Dün bir deprem yaşadık. İnsanlar kaçacak yer bulamadı, mezarlara yönlendirildiler. Bunlar acı ve trajik olaylar. Türkiye son 5 yılda her alanda geri düştü. Endeksler ortada, sürekli irtifa kaybediyoruz. Milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olarak, atılan adımlanrı da, yapılan yanlışları da görüyor ve gülüyoruz. Erzurum’dan Kredi Garanti Fonu (KGF) gidecek mi-gitmeyecek mi tartışmaları ile suni gündemler oluşturuluyor. Bu fonun neyi var, Erzurum’a faydası ne kadar, içinde kaç kişi çalışıyor? Fon gitse kayıp ne olur, gitmese Erzurum ne kazanır? Bizim büyük düşünmemiz lazım. Örneğin Ovit Tüneli’ne bakalım! O tünel niye yapıldı, rahat geçiş yapalım diye mi? Bizim meğer bir Oktay Kaynarca’ya ihtiyacımız varmış da haberimiz yokmuş. Sıkıntılar, çekilen çileler ortada. Bunları Oktay Bey ile mi düzelteceğiz?”

VALİ BEY CANHIRAŞ ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz haftalarda Güneydoğu’daki bazı il ve ilçe belediyelerine kayyum atandığını, bunun haklı gerekçelerinin de olduğunu kaydeden Naci Cinsli, sözü Erzurum’a ve Büyükşehir Belediyesi’ne getirdi, “Bizde elbet terör yok. Ancak, bir il veya ilçeye kayyum atanması için illa terör olması gerekmiyor.Örneğin bu şehirde yatırım yoksa, ekonomi durmuşsa, inşaat sektörü çıkmaza girmişse; bunun yanında şehrin valisi siyasetçinin açığını kapatmak için canhıraş çalışıyor, şehrin temizliğine varan konularla bile ilgilenmek zorunda bırakılıyorsa, bu şehre de kayyum atanmalıdır. Yapılanları görüyoruz. Vali Bey’i rahat bıraksınlar. Şehrin valisi, temizlik işiyle de uğraşmamalı. Türkiye’de kayyum atanması gereken 4’üncü il Erzurum olmalıdır. Biz, hepimiz iyi ve doğru yönetilmek istiyoruz” diye konuştu.

Partisinin kendisine tarım politikalarından sorumlu bir önemli görev verdiğine işaret eden Cinisli, sözlerini şöyle noktaladı:

VATANDAŞ, TARIMDAN ÜMİDİNİ KESTİ

“- Sosyal medyada paylaşımlar yapıyorum, kimi ilgi görüyor, kimi görmüyor. Özellikle tarım ile ilgili paylaşımlar ilgi görmüyor. Anlıyorum ki, vatandaş tarımdan ümidini kesmiş. Toprak ekilmiyor, üretim yapılmıyor. Köylerde nüfus ortalaması yüzde 19’lara kadar geriledi. Ekonomiye katkı ise köylerde sadece yüzde 4’ler seviyesinde. Bunu rehabilite etmek lazım. Erzurum4da yaşam şartları çok ağır. Bu kış çoğu insan doğalgaz kullanamayacak. Hava kirliliğinden geçen yıl 684 vatandaşımız akciğer kanserine yenik düşmüş. İnsanları göz göre göre öldürüyoruz. Türk Hava Yılları’nda (THY) yaşanan sorun ve sıkıntılar olduğu gibi devam ediyor. Yaptığımız görüşmelerden bir sonuç alamadık. Son günlerde KGF konusu çok sık tekrar ediliyor. Bu milleti oyalamaya kimsenin hakkı yok. Eşeği önce kaybettirip, sonra bulduruyorlar. Dağ Mahallesi4nde uyuşturucu yaygın şekilde kullanılır hale gelmiş. Alvar Baraj’nda ilerleme yok. Suya ihtiyaç duyulduğu zaman su yok, olmadığı zaman göl dolu. Tam bir trajedi. Baraj alanının ortasına 4 sondaj çubuğu saplamışlar, 15 yıl geçti aradan bir ilerleme, bir gelişme yok.” erzhaber


							
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.