Dolar 32,5691
Euro 34,7564
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
10 Aralık 2019 15:11

BİRLİKTE hazırladıkları ve internet üzerinden yayın yaptıkları Duvar Gazetesi’nin son programında Erzurum Kent konseyi’ne de gönderme yapan Cem Atmaca – Öztürk Akkök ikilisine sanki de “cevap” niteliğinde bir değerlendirme, konseyin son toplantısında yapıldı. Konsey Başkanı Hüseyin Tanfer, bundan böyle “ortak akıl” ile hareket edeceklerini ve katma değer üretecek projelere destek vereceklerini açıkladı. Başkan tanfer4in bu açıklaması, “daha önceleri nerelerdeydiniz” şarkısını akıllara getirdi.

SANKİ AK PARTİ YEDEK İL YÖNETİMİ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin “yedek il yönetimi”ni andıran Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Hüseyin Tanfer başkanlığında ilk toplantısını yaptı ve bir dizi kararlar aldı. Farklı meclislerin oluşturulduğu, meclis başkanlıklarına da “ilginç” isimlerin getirildiği toplantıyla ilgili olarak yapılan açıklamada en çok “Erzurum4un sorunları ortak akılla çözülecek, katma değer üretmek için de elimizden gelenin en iyisini yapacağız” cümlesi dikkati çekti.

Kent Konseyi’nin görevleri ve yapması gereken çalışmaları anlatan Hüseyin Tanfer, halkın yönetime katılımını ve denetimini sağlamak, denetimi sağlayacak yöntemleri geliştirmek niyetinde olduklarını bildirdi.

Sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde olmayı planladıklarını belirten Başkan Tanfer, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kadın ve gençlik meclisleri başta olmak üzere, gurupların kendi sorunlarına çözüm üretmek, kentin yönetimine katkıda bulunmak, gönüllü ve demokratik bir kent yönetiminde aktif rol üstlenmek istiyoruz. Kent yaşamında kent vizyonu ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma, sosyal yardımlaşma ve dayanışma çalışmalarına katkıda bulunmayı planlıyoruz. Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması ve bu alanlarda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik temel strateji belirleme yönünde çalışmalarımız olacak. Halk ile birlikte kentsel öncelikleri belirleyerek, kamuoyu ve uygulayıcılarla paylaşacağız. Erzurum adına alınan karar ve görüşleri Belediye Meclisi olmak üzere ilgili mercileri harekete geçirmeyi düşünüyoruz.”

Erzurum’un sorunları Kent Konseyi olarak ortak akılla çözüleceğini belirten Başkan Tanfer, Erzurum’a katma değer sağlamak amacıyla ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceklerini bildirdi, şehrin faydasına olacak her türlü projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

Yapılan açıklamada, Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan çalışma meclisleri ve buralarda görev alan “ilginç” isimler de sıralandı.

Görev dağılımı;

Başkan Hüseyin Tanfer, Genel Sekreter Köksal Yavuz, Medya Tanıtım Melek Allioğlu, Başkan Yardımcıları Lütfü Turan, Hakan Karadabağ, Sinan Oral, Cemil Uygur, İlker Özkara, Bülent Taşkesenligil.

Engelli Meclis Başkanlığına Burhanettin Yeşilyurt, Koordinatörler, Abdullah Keleşoğlu, Arif Akıncı, Zeki Adil.

Kadın Meclis Başkanlığına Yadigar Nesrin Şerbetçioğlu, Koordinatörler, Gülsem Şehmuz, Şengül Tan.

Çocuk Meclis Başkanlığına Betül Şengüllendi, Koordinatörler, Dilek Okuyucu, Sema Kuluçkıran, Pınar Purkankulu Karadeniz, Mahmut Güven.

Gençlik Meclis Başkanlığına Ahmet İncesu, Koordinatörler, İlker Özkara, Haldun Tuzcuay, Melik Kaya, İsmail Çakır, Ahmet Enes Yazıcı.

Muhtarlar Meclis Başkanlığına Yavuz Sarı, Koordinatörler, Şinasi Terzioğlu, Harun Köse.

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Meclis Başkanlığına Cafer Özdemir, Koordinatörler, Bünyamin Aslan, Cavit Subaşıgiller.

Çevre Şehir ve Kültür Meclis Başkanlığına Erdal Güzel, Koordinatörler, Cemal Almaz, Erdoğan Atan, Şengül Tan, Dilek Okuyucu.

Şehir Ekonomi Meclis Başkanlığına Osman Demirdöğen, Koordinatörler, Ersin Karaman, Adnan Demir, getirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.