Dolar 32,5541
Euro 34,7341
Altın 2.491,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

DİNİ-MİLLİ ÇOĞU BİR ARADA!

DİNİ-MİLLİ ÇOĞU BİR ARADA!
4 Nisan 2020 17:15 | Son Güncellenme: 4 Nisan 2020 17:48

GELİŞİYLE çok sayıda acı, üzüntü ve ıstırap veren olayı beraberinde getiren, son olarak da koronavirüs salgını ile tarihin derinliklerinde kendine yer bulacak olan 2020 yılı, dini ve milli günlerin önemli kısmının aynı güne denk gelmesiyle de hatırlanacak.

Korona belasıyla boğuştuğumuz şu günlerde, dini ve milli günlerin önemli kısmının 2020 yılında çakışıyor olması, dikkatli gözlerden kaçmadı.

Sosyal medyada yapılan ve dikkat çeken paylaşım şöyle;

İLK TERAVİH 23 NİSAN’DA Bu yılın ilk teravih namazı ve sahur 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanacağı günün akşamında gerçekleşecek, 24 Nisan’da da Ramazan başlayacak.

KADİR GECESİ 19 MAYIS’TA On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayanın 27’nci gecesine denk geldiğine inanılan ve o gece ihya edilen Kadir Gecesi, bu yıl 19 Mayıs’ta kutlanacak.

AŞURE GÜNÜ 30 AĞUSTOS’TA Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem’in 10’uncu günü, aşure günü olarak ihya edilir. Bu yıl aşure günü 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte kutlanacak.

MEVLİD KANDİLİ 28 EKİM’DE İslam Peygamberi Hartemi Muhammed’in doğduğu gece olarak bilinen ve kutlanan Mevlid Kandili, bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesinden itibaren kutlanacak. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.