Dolar 32,5658
Euro 34,9692
Altın 2.418,00
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

23 TEMMUZ BAYRAMI!

23 TEMMUZ BAYRAMI!
23 Temmuz 2019 09:37

ÜLKENİN ateş çemberiyle kuşatıldığı bir dönemde toplanan, alınan kararlar ile kurtuluşun fişeğini ateşleyen tarihi Erzurum Kongresi’nin 100’üncü yıl dönümünü kutlama etkinlikleri, bu sabah Havuzbaşı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu, ardından da Yakutiye Medresesi önünde, TSK Mehter Ekibi’nin gösterileri ile başladı.

Bayram havasında geçen etkinliklere, çok sayıda vatandaş, ellerinde Üürk Bayrakları ile eşlik etti. Yakutiye Medresesi önünde başlayan kortej yürüyüşüne, kadını, kızı, genci-yaşlısı ile katılan vatandaşlar Kongre Binası’na kadar yürüdüler.

Kortejde yer alan ve sembolik olarak Atatürk’ü canlandıran sanatçıları taşıyan fayton ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, faytonu arkalarına fon yaparak selfi çekti ve sosyal medyada çektikleri fotoğrafları paylaştılar.

Yakutiye Medresesi önünde TSK Mehter ekibi’nin verdiği konser ilgiyle izlendi. Ekip, konserlerini öğleden sonra da, Solo Türk ve Türk Yıldızları ekiplerinin gösteri uçuşu yapacağı Olimpiyat Parkı’nda devam ettirecek. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.