Dolar 32,4733
Euro 34,9494
Altın 2.436,73
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

GÜLLİ HOCA’DAN TEKE TEK SİTEMİ

GÜLLİ HOCA’DAN TEKE TEK SİTEMİ
15 Aralık 2020 13:45 | Son Güncellenme: 15 Aralık 2020 13:54

DÜN akşam Haber Türk’de yayınlanan, Fatih Altaylı’nın sunucu ve yapımcılığını yaptığı Teke Tek programına katılan, aralarında Prof. Dr. Bingür Sönmez’in de bulunduğu konuşmacıların, özellikle yağmur duasıyla ilgili değerlendirme ve sarfettiği sözleri rencide edici bulan Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şube Başkanı İsmail Gülli, “Allah’tan bolluk, bereket istemenin neresi komik” diye çıkıştı, “Bu ülkenin aydınları, değerlerimize saygılı olmayı öğrenmelidirler” uyarısı yaptı.

Haber Türk TV’de yapılan, Kovid-19 salgını ve aşı konusunun tartışıldığı programa konuşmacı olarak katılan bilim insanlarının, özellikle din adamlarına alaycı bir şekilde yaklaşmalarını “cingöz hocalar” oiye rencide edici üslup takınmalarını hayret ve şaşkınlıkla izlediğini belirten  Başkan Gülli, yaptığı yazılı açıklamada görüşlerini şöyle dile getirdi:

HOCALARIMIZ ALAYA ALINDI

“- Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında, Kovid-19 salgını ve aşı tartışılıyor; Prof. Dr. Bingür Sönmez: ‘Biz hala yağmur duası yaparak yağmur yağdırmaya çalışan bir topluluğuz. Eskiden cingöz hocalar da bulutu görünce yağmur duasına çıkarlardı’ dedi.

Fatih Altaylı ise ‘Yağmur duasına artık meteorolojiden gelen bilgilere göre çıkıyoruz, yani garantili yağmur duası’ diyerek, alaycı bir üslup takındı.yetmiyormuş gibi,  din adamlarımızı ‘cingöz hocalar’ diyerek alaya aldı, rencide etti.

Bir din adamı olarak kendilerini kınıyorum.

Bu tür ifadeler ve böylesi bir üslup, salgının ve aşının tartışıldığı, ilmi olması gereken böylesi bir programa asla yakışmamıştır.

Yağmur duasına çıkılmasının, Allah’tan bolluk ve bereket istenmesinin neresi yanlış ve kime ne zararı var?

Birilerinin duaya karşı çıkıp, küçümsemeleri, yaşadıkları toplumun değerlerine ve inançlarına ne kadar yabancı olduklarının bir göstergesi olsa gerektir.

Kimi bilim insanının, yağmur duası üzerinden, sanki geri kalmışlığımızın, kalkınamayışımızın sebebi buymuş gibi imalarda bulunmaları, kendilerini gözden geçirmeleri gerçeğini ve gerekliliğini ortaya koymuştur. Aydınlarımız, değerlerimize saygılı olmalı, bunu öğrenmelidirler.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.