Dolar 32,5668
Euro 34,8820
Altın 2.438,56
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 22°C

KALDIRIM İŞİNİ BİR BİLEN ANLATTI

KALDIRIM İŞİNİ BİR BİLEN ANLATTI
16 Mayıs 2021 09:55 | Son Güncellenme: 16 Mayıs 2021 12:59

KAR’IN kalkmasıyla birlikte kesme şeker gibi kıtır kıtır kesilmiş haliyle hemen herkesin dikkatini çeken ve iç burkan kaldırım taşlarının, uygulamanın böyle olması halinde, kötü kaderlerinin her yıl tekrar edeceğini belirten bir iş insanı, “Hakkıyla malzeme kullanılmaz, bilinen yöntemler uygulanmazsa olacağı budur. Gidin kaldırım taşını kaldırmaya çalışın, zorlanmadan kaldırırsınız. Yerinden kolaylıkla kalkan, ya da dansöz gibi oynayan kaldırım taşı mı olur?” diye sordu.

KESME ŞEKER MİSALİ KITIR KITIR

Erzurum’un en önemli turizm merkezi Palandöken Dağı’na çıkarken, yolun her iki tarafına döşenen kaldırım taşlarının kırılmış, kesme şeker misali kıtır kıtır doğranmış halini yansıtan fotoğrafların yer aldığı haberin “kötü işçilik, yanlış ve eksik malzeme” kullanımını çok iyi yansıttığını belirten bir iş insanı, “İşin püf noktalarını ve inceliklerini bilen biri olarak, olumsuzlukların tamamını ben de kaldırımlarda yürürken görüyorum” diye konuştu.

TAŞLAR OYNAK OLUNCA

Taşları oynak kaldırımların, özellikle yağışlı havalarda çoğu insana tatsız sürprizler yaptığına dikkat çeken; konusunda deneyimli bir iş insanı, bir bilen, bir uzaman, isminin açıklanmaması koşuluyla bir değerlendirme yaptı, kaldırım yapımında kullanılan malzeme, işçilik ve izlenen yöntemin yanlış olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

ÇOK İŞLEM GEREKİYOR

“- Bu kulvarda yürüyen, iş yapan kim varsa hep bir yerden birşeyler götürüyor! Kaldırım döşenmeden önce zeminin hazırlanması, bordürlerin döşenmesi ve aralarına en az 10 santim kalınlığında C18 beton dökülmesi gerekir. Beton kuruduktan sonra, üzerine çimento karıştırılmış nemli kum serilir. Alan iyice düzeltildikten sonra üzerine saf çimento ile hazırlanmış şerbet dökülür ve karo döşenir. Döşenen karolar, taşlar tokmaklanarak iyice yerleşmeleri, yerli yerine oturmaları sağlanır. Son olarak karoların ya da döşenen taşların üzerine yine şerbet dökülür, karoların araları tamamen, alta kar ya da yağmur suyu sızmayacak şekilde doldurulur. Biten çalışmanın üzerine kum serpilir, çimento fazlalıkları temizlenir ve döşenen kaldırım gönül rahatlığıyla halkın kullanımına bulunur.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.