Dolar 32,5874
Euro 34,8578
Altın 2.495,97
BİST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

12 MART’I TAÇLANDIRDILAR

12 MART’I TAÇLANDIRDILAR
13 Mart 2022 11:03 | Son Güncellenme: 13 Mart 2022 11:05

ERZURUM‘un düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıldönümü, Palandöken Belediyesi Müzik Topluluğu’nun Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde verdikleri halk müziği konseri ile taçlandı.

Salonlu tıka basa dolduran davetlilere, okunan İstiklal Marşı sonrasında seslenen Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar, “Sadece bize bu vatanı kanları, canları pahasına emanet eden şehitlerimizi değil, aynı zamanda İstiklal Marşı’mızın Yazarı merhum Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve duayla anıyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI

Çeşitli meslek gruplarına mensup müzisyenleri bir araya getirerek bir müzik topluluğu oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Selçuk İçoğlu yönetiminde güzel işlerin altına imza atan ve gönüllere dokunmayı adet haline getiren sanatçıları gösterdikleri performanstan dolayı kutladı.

Konser öncesi günün önemine değinen Başkan Muhammet Sunar, Erzurum’un sıradan bir şehir olmadığını vurguladı ve her yönüyle, hem ülkenin ve hem de bölgesinin lider kentlerinden birisi olduğunu söyledi.

Konuşmasında sanatın önemine de vurgu yapan, oluşturdukları müzik topluluğunda yer alan, çeşitli meslek gruplarına ait müzisyenlerin başarılı çalışmaları ile göğüs kabarttıklarını belirten Başkan Sunar, dur durak bilmeden gayret gösteren Şef Selçuk İçoğlu ile Koordinatör Selmani Özgür Çelikoğlu’na da emeklerinden dolayı teşekkür etti.

BAR ŞİİRİ İLE MEST ETTİ

Aynı zamanda konserin sunuculuğunu da üstlenen, okuduğu Bar Şiiri ile salonda bulunan hemen herkesin duygularını kabartan Selmani Özgür Çelikoğlu da program sırasında ayrıca yaptığı değerlendirmede 12 Mart’ın önemine işaret etti ve İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözlerine vurgu yaptı.

İki bölüm halinde gerçekleşen, Yakutiye İlçe Kaymakamı Murat Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu’nun da izlediği konserde, topluluk sanatçıları biri birinden güzel türküleri seslendirerek salonu dolduran çok sayıda insana unutulmaz bir gece yaşattılar. erzhaber

….

KONSERDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.