Dolar 32,5542
Euro 34,8270
Altın 2.430,56
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ERSANDER’DEN VEFA BAHÇESİ

KURULDUĞU TARİHTEN İTİBAREN DEĞİŞİK PROJELER GERÇEKLEŞTİREREK FARKLILIĞINI ORTAYA KOYAN ERZURUM KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM DERNEĞİ (ERSANDER) BU DEFA DA “O ŞEHİT, BİZ ŞAHİT” DİYEREK GÜNDEM OLUŞTURDU.

ERSANDER’DEN VEFA BAHÇESİ
13 Mayıs 2022 08:58 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2022 09:08

KURULDUĞU tarihten itibaren sıra dışı projelere imza atan ve dikkatleri üzerine çeken ERSANDER, yine farklılığını ortaya koydu, bu defa da terör şehitleri için “vefa bahçesi” oluşturdu.

Yıldızkent’teki Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi’nin Bahçesi’ne 165 şehit için birer fidan dikildi ve her bir fidan bir öğrenciye zimmetlendi. Ağaçlara aynı zamanda hem şehidin ve hem de sorumlu öğrencinin künyelerinin asılacağını belirten ERSANDER Başkan Yardımcısı Doğan Hattatoğlu, ülkenin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği adına hayatlarını veren şehitlerimiz için bir vefa bahçesi oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

GÜZEL DÜŞÜNCE OLGUNLAŞTI

Bazı günler aynı zamanda Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Başkanı olan Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Gergit’i ziyarete gittiklerini, her gidişlerinde de okul bahçesinin ağaçsız halini gördüklerini belirten Doğan Hattaoğlu, sohbetleri sırasında okul bahçesinde bir şehitler fidanlığı oluşturmakta fikrinin gündeme geldiğini hatırlattı.

Karşılıklı görüşmeler sonucunda fikrin olgunlaştığını belirten Doğan Hattatoğlu, düşünülen projenin Palandöken Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de bildirilerek onay alındığını söyledi. Hattatoğlu, vefa bahçesi ile ilgili gelişmeleri şöyle anlattı:

PROTOKOL YAPILDI

“-Hem biz dernek olarak, hem de okul müdürlüğü izin işlemlerini hallettikten sonra, karşılıklı bir protokol imzaladık. Önce aynı dernekte birlikte çalıştığımız Erzurum Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı arkadaşımız Recep Akgül’den bir liste aldık. Bahçe çok büyük değil. Ancak 165 fidan dikilebilecek kadar bir yer. Yönetim olarak Orman Bölge Müdürü sayın Oktay Ayatay beyi ziyaret ettik, kendisinden fidan istedik. Okul Müdürü arkadaşımız Ümit hocamızdan da fidanları zimmetleyeceğimiz öğrencileri tespit etmesini istedik, dolayısıyla O ŞEHİT, BİZ ŞAHİT diyerek yola çıktık.”

Hem Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Müdürü ve hem de ERSANDER Başkan’ı olarak bir farklı çalışmayı daha hayata geçirmiş olmanın gururu ve murtluluğunu yaşadıklarını belirten Ümit Gergit de şunları söyledi:

AĞAÇLAR ÖĞRENCİLERE ZİMMETLENDİ

“- Şehrimizin en yeni okullarından birisi olan Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi’nin bahçesine her bir şehit için bir fidan diktik ve bu fidanları bir öğrencimize zimmetledik. Ağaçlara birer künye asacağız. Künyelerden birisi şehidimize ait olacak, diğer künyede de sorumlu öğrencinin ismi yazacak. Öğrenci, tıpkı bayrak yarışında olduğu gibi, mezuniyet sonrasında ağacı bir başka öğrenciye teslim edecek. Ağacın bakımından da sorumlu tutulacak olan öğrencilerin sayısı yıllar içinde artacak, dolayısıyla ağacın dallarından sarkacak künyeler da çoğalacak. İleriki yıllarda bugün birer küçük fidan dikerek oluşturduğumuz vefa bahçesi, belki çok sayıda insanın gezip görmeye geleceği bir İrfan bahçesi halini akacak.”

Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Bahçesi’nde gerçekleşen sembolik ağaç dikme törenine ERSANDER Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanında Onur Kurulu Başkanı Hayati Kerget ile ERSANDER Kadın Kolları Başkanı Sevnur İçyar da katıldı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.