Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

PARAYLA HABER SATIŞI ÖNLENMELİDİR

ATA BUZ MÜZESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NÜN GELENEKSEL CUMA SÖYLEŞİLERİNE BU HAFTA KONUK OLDUK, “ŞU MEDYA DEDİKLERİ” BAŞLIĞI ALTINDA GAZETECİLİKLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZİ AKTARDIK, HABERİN BİR MAL GİBİ SATIŞININ MUTLAKA ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİK.

PARAYLA HABER SATIŞI ÖNLENMELİDİR
26 Kasım 2022 17:26 | Son Güncellenme: 26 Kasım 2022 18:17

ATATÜRK Üniversitesi Ata Buz Müzesi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen söyleşilerin bu haftaki konuğu olarak gazeteciliği, sosyal medyayı, internet haberciliğini anlattık, haberin bir mal, bir domates, patates veya gömlek, pantolon gibi parayla, abonelik safsatası altında satılmaması gerektiği üzerinde durduk.

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bulat’ın moderatörlüğünü yaptığı, “Şu Medya Dedikleri” konulu söyleşide özellikle internet gazeteciliğini konuştuk, yaşanılan sorun ve skandallara dikkat çektik.

İLGİYLE VE SOLUKSUZ İZLENDİ

Ata Buz Kafe’de gerçekleşen ve yaklaşık iki saat süren, izleyicileri arasında Prof. Dr. Hakan Temiztürk, Prof. Dr. Nimet Yıldırım,

Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ERSANDER Başkanı Ümit Gergit ve Başkan Yardımcısı Doğan Hattatoğlu ile duayen gazeteci Kadir Sabuncuoğlu’nun bulunduğu…

Çok sayıda iletişim fakültesi öğrencisinin soluksuz takip ettiği, sorular yönelttiği programda şu sorun ve sıkıntılara dikkati çektik:

İNTERNET GAZETECİLİĞİ MUTLAKA KONTROL ALTINA ALINMALI

“- Sayıları hızla artan, kimin yayınladığı çok da bilinmeyen ve belli olmayan internet gazeteciliği mutlaka kontrol altına alınmalı, her önüne gelene imkan tanınmamalıdır.

Çeşitli ajanslar tarafından üretilen ve abone sistemiyle tıpkı bir mal, domates, patates ya da giyim eşyası gibi satılan haberciliğin önüne geçilmelidir.

Başta belediyeler ve valilikler olmak üzere kamu kurumlarının basın büroları kapatılmalı, haberciliğin haberciler tarafından yapılması desteklenmelidir.

Ticari amaç güderek değil, habercilik yapmak amacıyla yola çıkan gazetecilere ve basın kuruluşlarına gereken kolaylıklar sağlanmalı, başta gazete kağıdı indirimi olmak üzere Anadolu Basını’na her türlü destek verilmeli, korsan yayıncıların önü kesilmelidir.” Haber Öztürk Akkök / Fotoğraf-Video Furkan Akkök

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.