Dolar 32,5838
Euro 34,7766
Altın 2.511,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

AMAÇ ERZURUM’UN ŞİİR VARLIĞINI YAŞATMAK!

ŞEHİRDER İLE TEDD TARAFINDAN ORTAKLAŞA DÜZENLENEN “ŞİİR KÖYLERDE” ETKİNLİĞİNİN ÜÇÜNCÜSÜ DADAŞKÖY’DE YAPILDI. PROGRAMA PALANDÖKEN İLÇE KAYMAKAMI UĞUR TUTKAN’IN YANI SIRA ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATDILDI.

AMAÇ ERZURUM’UN ŞİİR VARLIĞINI YAŞATMAK!
27 Kasım 2022 17:02 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2022 17:55
TÜRKİYE Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) geleneksel hale getirdiği, muhabbet ve yarenliğin tavan yaptığı “Şiir Köylerde” etkinliğinin üçüncüsü Dadaşköy’de gerçekleştirildi.
Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından bir konuşma yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, ŞEHİRDER ve diğer paydaşlarla beraber düzenledikleri programlarla şehirde bir araya gelme kültürüne katkı sunmaya ve kadim şehir Erzurum’un şiir varlığını yaşatmaya çalıştıklarını belirtti, “Bizi biz yapan değerlere ve özellikle dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğundadır” dedi.
Turan Öztekin ve saz arkadaşları ile Murat Kırkkeseli’nin türkü ve gazelleriyle renk kattığı etkinliğe katılan Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan da böylesi söz ve muhabbet meclislerinin kadim Anadolu geleneği olduğunu hatırlattı. Kaymakam Tutkan, millet olarak birlik ve beraberliğimize, milli kültürümüze katkı sağlayan programların Erzurum’da devam ettiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Dadaşköy Muhtarlığı ve Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe; Palandöken İlçesi Kaymakamı Uğur Tutkan, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Tortum İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Özen, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Mustafa Uğurlu, Yeni Dünya Vakfı Erzurum Şube Başkanı Ayhan Akbulut, Erzurum Şehir Hastahanesi Başhekim Yardımcısı Kürşat Ali Kaplan, Dadaşköy eski Belediye Başkanı Yusuf Yıldırım ve davetliler katıldı.
Program sonunda TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş Dadaşköy Muhtarı İslam Yıldırım’a, ŞEHİRDER Başkanı Mustafa Uğurlu da Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü Başkanı Hatem Yıldırım’a ev sahipliği ve destekleri için teşekkür plaketi verdi. erzhaber… FOTOĞRAFLAR Nihat Kılıçoğulları
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.