Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ERZURUM YENİ MEDYA DERNEĞİ YİNE YAPACAĞINI YAPTI!

YARIN KUTLANACAK OLAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ, HAFTA SONU TATİLİNİ FIRSAT BİLEREK İKİ GÜN ÖNE ÇEKEREK ERZURUM YENİ MEDYA DERNEĞİ ÜYELERİ, VEFALARINI GÖSTERDİ, EBEDİYETE İNTİKAL EDEN BASIN MENSUPLARI İÇİN MEVLİD OKUTTU, GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ ÖZTÜRK AKKÖK’Ü DE BAŞARI PLAKETİ İLE ÖDÜLLENDİRDİLER.

ERZURUM YENİ MEDYA DERNEĞİ YİNE YAPACAĞINI YAPTI!
8 Ocak 2023 22:10 | Son Güncellenme: 8 Ocak 2023 22:26

YAKLAŞIK iki yıl önce, hiçbir derneğe üye olmayan bir grup bağımsız gazetecinin bir araya gelerek kurdukları Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED), güzel ve anlamlı işler yapmayı sürdürüyor.

Hafta sonu tatilini fırsat bilerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü iki gün öne alarak kutlayan ERMED, gazetecilik mesleğine ömürlerini verenleri unutmadı, ahirete göçen meslek büyükleri için mevlid okuttu, sadece Erzurum’un değil ülkenin “en kıdemli muhabiri” olan ve meslekte 42 yılı geride bırakan Genel Yayın Yönetmenimiz Öztürk Akkök’e de mesleğe hizmetlerinden dolayı başarı plaketi sundular.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Erzurum’da çeşitli basın kuruluşlarında çalışırken ya da emekli olduktan sonra hayata veda eden Yusuf Şenocak, Cemal Çelebi, Sayıl Narmanlıoğlu, Demir Bilirdönmez, Kemal Alyanak, İrfan Alyanak, Sadık Engin, Kamil Koşapınar, Tevfik Akan, Cevdet Yücel Söztutan, Sebahattin Yılmaz, Vehip Atalay, Vahap Çolak, Şerafettin Yılmazoğlu, Seracettin Avar ve Mithat Turgutcan’ı unutmayan ERMED yönetimi, kendilerini “dev aynası”nda gören diğer basın dernek ve cemiyetlerine nispet yaptı, Abdurrahmangazi Türbe Camii’nde mevlid okuttu.

BAŞKAN İSPİRLİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Öğle namazı öncesi Asri Mezarlık’ta yatan bazı gazetecilerin mezarlarını ziyaret eden, daha sonra da Türbe Camii’nde okunan Kur’an tilaveti ve mevlid sonrası Rıdvan Aras hocanın duasına amin diyen ERMED üyeleri adına Başkan Gamze İspirli, Abdurrahmangazi Türbesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Başkan İspirli, açıklamasında özetle şunları söyledi:

AMACIMIZ BİRLİĞİ BERABERLİĞİ TESİS ETMEK

“- Erzurum Yeni Medya Derneği olarak 2021 yılının mart ayında yola çıktık. Amacımız, medya mensupları arasında dayanışmayı sağlayarak, topluma yaralı faaliyetlerin altına imza atmaktı. Geçen zaman içinde çok önemli faaliyetlere imza atarak düşüncelerimizin bir bölümünü gerçekleştirdik. Doğu’nun Bab-ı Ali’si olarak bilinen Erzurum’da dünden bugüne çak sayıda basın mensubu mesleğe hizmet etmiş, etmeye de devam etmektedir. Ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı anmak amacıyla burada bir araya geldik. Bir yandan meslek büyüklerimizi dualarla, fatihalarla anıyor, diğer yandan da hayatta olan meslek büyüklerimizi ziyaret ederek, kendilerine plaket takdim ediyoruz. Amacımız ERMED olarak birlik ve beraberliği tesis etmek ve kimseyi ayrıştırmadan yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürmek.”

ÖZTÜRK AKKÖK’E BAŞARI PLAKETİ

Abdurrahmangazi Türbesi’ndeki programın ardından bu defa da Büyükşehir Belediyesi Tebrizkapı Çarşısı’na geçen ERMED üyeleri, burada Erzurum Kültür ve Sanat Derneği (ERSANDER) yöneticileri ile bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

ERSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Gergit’in yanı sıra, aynı zamanda ERSANDER Yönetim Kurulu Üyesi de olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ile Yönetim Kurulu Üyesi Selma Uygur’un da renk kattığı toplantıda yine bir başka ERSANDER üyesi Öztürk Akkök’e, gazetecilik mesleğine yaptığı hizmetlerinden dolayı ERMED Başkanı Gamze İspirli tarafından başarı plaketi verildi.

İLK GÜNÜN HEYECANIYLA KOŞTURUYORUM

Genç gazeteciler tarafından takdir edilmiş olmanın kıvancını meslek büyükleri olarak yaşadığını belirten Genel Yayın Yönetmenimiz Öztürk Akkök, Gamze İspirli’nin şahsında tüm ERMED yönetimine teşekkür etti. Kendisini gazeteci olarak değil bir haberci ve foto muhabiri olarak gördüğünü, işinin gereklerini de aynı düşünceden hareketle yerine getirdiğini, meslekte 42 yılı geride bırakmasına rağmen ilk günün heyecanı ile haber peşinde koşmayı sürdürdüğünü belirten Akkök, genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu.

Programa davet edilen Abdurrahmangazi Camii İmamı Rıdvan Aras’a da bir plaket sunuldu. Aras Hoca’nın plaketini de ERSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Gergit kendisine takdim etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.