Dolar 32,4499
Euro 34,8452
Altın 2.477,40
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

51 BİN MEHMETÇİK’E 691 TRİLYON!

51 BİN MEHMETÇİK’E 691 TRİLYON!
5 Ocak 2018 08:43

TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı, fırsat kaçırtmıyor ve bulduğu her ortamda vakfı, vakfın kuruluş amaçlarını, yaptığı hizmetleri anlatarak bir bilinç oluşturmaya çalışıyor.

Üstlendiği önemli görevin sorumluluklarını yerine getirme adına gayret içinde olan Sabri Topdağı, bu defa da Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu (GAMPO) öğrencilerine Mehmetçik Vakfı’nı anlattı.

Okul Müdür Şanal Rüştü Akal’ı ziyaret eden Albay Topdağı, daha sonra öğrencilerle bir araya geldi. Şehit olan ya da farklı nedenlerden dolayı hayatını kaybeden Mehmetçik ile onların ailelerinin yanında olduklarının altını özenle çizen Sabri Topdağı, daha sonra şunları kaydetti:

51 BİN MEHMETÇİK’E YARDIM

“Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere ölüm ve maluliyet yardımı yapan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, aldığı bağışlarla şehit ve gazi çocuklarının eğitiminde çok önemli bir rol üstlenirken, maddi desteğinin yanı sıra hayat boyu verdiği manevi destek ile de bu ailelerin yaralarını sarmaya çalışıyor.

TSK Mehmetçik Vakfı; kurulduğundan bu yana, 35 yıl boyunca 51.211 Mehmetçik ve Mehmetçik ailesine 691.221.823 TL yardım yaptı. Türk İnsanının vakfa olan sevgisi ve güveni sonucunda yapılan bağışlarla halen 962 Şehit, gazi veya malul Mehmetçik çocuğunu okutuyor. Bakım yardımı devam eden 7.721 Gazi ve malul Mehmetçikle birlikte 8.683 kişiye ulaşıyor bu sayı. Vakıf her ay ortalama 7.400.000 TL maddi yardım yapmaya devam ediyor.”

Vakfın faaliyetlerinden ve 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren artırılarak uygulanan yardım miktarlarından da ayrıntılı bir şekilde bahseden Topdağı, öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin gösterdikleri ilgiden ve ev sahipliğinden çok mutlu olduğunu ifade ederek “Bu vesileyle Aziz Şehitlerimizi ve Ebediyete intikal etmiş olan gazilerimiz ile bağışçılarımızı rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, bağışçılarımıza ve şehit yakınlarımıza sağlık ve esenlikler dilerken Gazi Ahmet Muhtar Paşa Orta Okulunun değerli idarecilerine, öğretmen ve öğrencilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.