Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

61 YIL SONRA AYNI MAKAS İLE

61 YIL SONRA AYNI MAKAS İLE
17 Kasım 2018 20:16 | Son Güncellenme: 17 Kasım 2018 20:19

ATATÜRK Üniversitesi’nin açıldığı tarihte Erzurum’da yayınlanan yerel gazetelerin sayfalarından oluşan ve “Yerel Basında Atatürk Üniversitesi’nin Kuruluşunun Yansımaları” adı altında görücüye çıkan serginin açılışı, 61 yıl önce kullanılan altın makas ile yapıldı. Üzerinde “bismillahirrahmanirrahim” yazan ve o dönemin Kuyumcular Odası tarafından yapılarak Atatürk Üniversitesi’ne hediye edilen altın makas ile serginin kurdelasını kesen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, sergiyi açan Öğretim Görevlisi Ayşe Özdemir’i kutladı.

ALTIN MAKAS İLE KURDALAYI KESTİ

Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu Fuaye Alanı’nda açılan sergi, 61 yıl öncesine ışık tutan sayfalarıyla hayli ilgi gördü. Serginin açılışı sırasında Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın kurdelayı kesmek amacıyla tuttuğu altın makasın, üniversitenin açılışı sırasında Erzurum’a gelen dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kurdelayı kesmek için kullandığı makas olduğu vurgulandı.

Atatürk Üniversitesi Basın, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde görev yapan Ayşe Özdemir’in, 1955-58 yılları arasında Erzurum’da yayınlanan yerem gazeteleri tarayarak, ortaya çıkardığı gazete sayfalarından oluşan Yerel Basında Atatürk Üniversitesi’nin Kuruluşunun Yansımaları Sergisi’nin açılışına Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile akademisyenler ve çeşitli gazete-ajansların temsilcileri katıldı.

MARKA YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Başbakan Adnan Menderes’in 61 yıl önce yine bir 17 Kasım günü açılışını yaptığı Atatürk Üniversitesi’nde, o günden bugüne yansıyan yerel gazetelerin sayfalarından oluşan sergiyi açtıklarını hatırlatan Rektör Çomaklı, “Atatürk Üniversitesi, yıllardan beri şehrimize ve ülkemize çok değerli katkılar sunuyor. Yetiştirdiği bilim insanları ve ürettiği bilgi ile bölgesinin lokomotifi konumunda olan böylesi bir üniversitenin rektörlüğü yapmak, bizlere gurur ve mutluluk veriyor. Görevi devraldığımız günden bugüne, üniversitemizi marka üniversite yapma yolunda önemli adımlar attık. Kurumsal kimliğini oluşturmuş ve altyapısını tamamlamış bir eğitim yuvası olan üniversitemizin harcında kimin emeği var ise ,hepsine şükranlarımı sunuyor, sergide emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kurdelayı kesmek amacıyla kullandığı altın makas, 61 yıl sonra yine bir açılışta bu defa Rektör Çomaklı tarafından kullanıldı. Sergide, üniversitenin inşaat aşamasından açılışına kadar geçen süreçte yayınlanan haberlerin yer aldığı sergide 60 kadar gazete sayfası yer aldı.

Serginin bir hafta boyunca açık tutulacağı kaydedildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.