Dolar 32,5541
Euro 34,7341
Altın 2.491,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

65 YAŞ SOĞUĞA TAKILDI!

65 YAŞ SOĞUĞA TAKILDI!
25 Mayıs 2020 10:32 | Son Güncellenme: 25 Mayıs 2020 10:41

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde evden dışarı çıkmalarına izin verilmeyen, ancak özel izinle ve haftanın belli bir gününde, yine belirlenen saatler aralığında sokağa çıkmaları uygun bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, Erzurum’da bayramda “soğuk engeli”ne takıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan”Bayramın birinci günü, yani 24 Mayıs’ta, 14:00 ile 20:00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabilecekler” demiş, uzun zamandan beri evden dışarı çıkamayan vatandaşların yüzünü güldürmüştü.

Tanınan izin kolaylığına rağmen, bayramın birinci günü yaşanan kışı aratmayan soğuk ve yağışlı hava, yaşlı vatandaşların heveslerini kursaklarında bıraktı. Diğer şehirlerde tanınan izin kolaylığından yararlanan yaşlıların aksine, isteseler bile soğuk ve yağıştan dolayı sokağa çıkamayan ve verilen izni kullanamayan Erzurumlu kısıtlı vatandaşlar, kendilerine tanınan hakkı kullanmak istediklerini söylediler.

Erzurum Pandemi Kurulu’nun bu konuda “özel” bir karar almasını isteyen yaşlılar, erzurumdanhaberler.com aracılığıyla Vali Okay Memiş’e mesaj gönderdi, “Soğuk hava ve yağmur yüzünden kullanamadığımız hakkı bayramın 3 veya 4’üncü gününde, havanın iyi olduğu bir günde kullanmak istiyor, bu konuda kurulun lehimize karar almasını talep ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.