Dolar 32,4600
Euro 34,8020
Altın 2.479,37
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

YAKUTİYE’DE BİR SAVAŞÇI VAR, GÖRMENİZ GEREK!

YAKUTİYE’DE BİR SAVAŞÇI VAR, GÖRMENİZ GEREK!
19 Mayıs 2017 10:33 | Son Güncellenme: 19 Mayıs 2017 10:35

YAKUTİYE Medresesi’nde bir sergi açıldı. Gidip görmenizde, sergi sahibi insanı tanımanızda fayda var.

Resim ve güzel yazı karışımı çalışmaların sergilendiği eserler, birinci sınıf bir emniyet müdürüne ait.

Adı Ahmet Sula. Ankaralı. 47 yaşında. “Sanatçının değil, savaşçının sergisi” adını verdiği çalışma, şimdiye kadar açtıklarının 18’incisi.

Kendisini tanımlarken, “kavun, karpuz çizen birisi değilim” diye anlatmaya, felsefe yapmaya, insanları düşünmeye, gençleri özgüvenlerini kazanmaları yönünde yönlendirmeye gayret ediyor ve ekliyor:

“Ben bir büyük savaşçıyım! Bu resimleri yapan ben değilim. ‘Resmi yap’ diyor, yapıyorum, ‘çiz’ diyor, çiziyorum. Anlatmak değil maksadım, anlaşılmaya çalışmak.”

Ankara’da görev yapan, Erzurum’a da, “ağabeyim” diye tanımladığı Emniyet Müdürü Mehmet Aslan için gelen ve sergisini açan Ahmet Sula, önünde kuyruğa giren her insana, küçük-büyük, kadın-erkek demeksizin, ne diyor, ne istiyorlarsa onu yazarak hediye ediyor. Kendine özgü bir sitil ile, hat sanatından güzel örnekler sunarak vatandaşların yazılmasını istediği kelimeleri kağıda adeta nakşeden Ahmet Sula, “Savaşmak benim işim. Gençlere, dua etmelerini ve canla, başla çalışmalarını öneriyorum. İnsanlarımızın, özellikle de gençlerimizin özgüven eksikliği var. O negatif düşünce ve davranışları yıkmak istiyorum” diyor.

Daha önceleri Erzurum’a geldiğini, başta Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese ve Üç Kümbetler’i gezdiğini, çok da etkilendiğini belirten Ahmet Sula, “O eserler, tarih, bu şehir bana ‘gel’ demişti. O çağrıya zaman sonra da olsa kulak verdim. Bunun için buradayım” hatırlatması yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Güzel, anlamlı sözler, güzel yazı ve resim… Bu üçlüyü, yani üç sanat dalını birleştirerek ortaya birşeyler koymaya çalışıyorum. Yaptığımın adı ne, doğrusu henüz bir isim bulamadım. Ben savaşçıyım. Cehaletle, ön yargıyla savaşıyorum. Sanatımla insanların kalbine dokunuyorum. Kesinlikle alkışlanma gibi bir niyetle hareket etmiyorum. Amacım, sanatımın zekatını verebilmek. Büyük mücadeleler veriyorum. Burada ben varım diyor, haykırıyorum. Bir gün gelecek, bu mücadeleden galip çıkacağım. Çünkü, büyük düşünüyor, gençlere de büyük düşünmelerini öneriyorum.”

Sergisini açtığı Yakutiye Medresesi’nde, adeta “seri imalat” yapan ve insanlara, yazarak, hat sanatının nasıl olması gerektiğini öğretircesine ürünler sunan Ahmet Sula, yaptıklarına karşılık olarak da, “alkış değil, ilkeli bir duruş” istiyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.