Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

90 BİN RAKAMI DUDAK UÇUKLATTI

90 BİN RAKAMI DUDAK UÇUKLATTI
13 Eylül 2020 20:40 | Son Güncellenme: 13 Eylül 2020 20:41

ERZURUM yerel medyasında dünden bugüne yer alan “abartılı” korona haberleri okuyanları fazlasıyla tedirgin etmeye yetiyor. “Erzurum’da son 43 gün içinde 90 bin pozitif vaka tespit edildi” denilerek verilen ve geniş kitleleri paniğe sürükleyen haberlerdeki rakamların gerçeği kesinlikle yansıtmadığı kaydedildi. Haberlerde ifade rakamların gerçeğin değil yakınından, uzağından bile geçmediğine dikkati çeken yetkililer, “kimsenin zaten sıkıntıda olan insanlarımızı tedirgin etmeye hakkı olamaz” uyarısı yapmaktan kendilerini alamadılar.

ARTIŞ YOK, DÜŞÜŞ VAR

Son birkaç günden beri Erzurum’da dikkat çeken başlıklarla kamuoyuna servis edilen ve okuyan çoğu insanı tedirgin etmeye yeten korona haberlerinde aktarılan bilgilerin doğru olmadığı belirtildi, “Erzurum’da vaka sayısında değil artış, aksine yüzde 30-35’ler seviyesinde düşüş var. Binlerce insanda test sonuçlarının pozitif çıktığına yönelik haberler, herkes gibi bizleri de tedirgin etti” dediler.

ERZURUM’DA SAYI BELLİ

Haberlerde verilen 90 bin rakamına nasıl ulaşıldığını, hangi kaynaklardan bilgi temin edildiğini bilemediklerini belirten yetkililer, Türkiye genelinde toplam vaka sayısının 280 bin kadar olduğuna işaret etti, “Bunun 90 bininin Erzurum’da olduğunu iddia etmek hiç de akıl kârı bir şey değil. Erzurum’da hali hazırda 4 bin 300 covidli hasta var. Hastaların hepsi takibimizde. Bu rakam yaşanan gelişmelere göre bazen 50-100 azalıyor, bazen 50-100 artıyor” dediler.

18 BİN HASTA

Türkiye’nin korona belasıyla muhatap olmaya başladığı günlerden bugüne kadar geçen süreçte 18 bin kadar bir vaka ile karşılaşıldığını, çoğu hastanın da zaman içinde iyileşerek hastaneden taburcu olduğunu belirten belirten yetkililer, “Erzurum’da 45 gün içinde 90 bin pozitif vaka görüldü” ifadesinin düzeltilecek bir yanının olmadığını söylediler.

KURALLARA UYAN KAZANIYOR

Erzurum’da belli nedenlerden dolayı tırmanan artışın, alınan önlemlerin yanında, vatandaşların da kurallara giderek daha dikkatle uymaları nedeniyle düşüşe geçtiğini belirten yetkililer, “Erzurum’da 45 günde 90 bin vaka görülmüştür demek, hastanelerin tamamen kitlenmesi, yatakların dolması ve hatta şehrin tüm insanlarının hasta olması anlamına gelir ki, böyle bir şeyin olmadığını hastalıkla ilgisi olsun-olmasın herkes bilir. Erzurum’da her türlü önlem alınmış durumda. Elbet insanlar hasta olacak, elbet ölüm vakalarına rastlanılacak. Bunlar hayatın normal seyri içinde olağan şeyler. Yeter ki ihmal, yeter ki tedbirsizlik olmasın. Kimse paniğe kapılmasın Erzurum’da her şey kontrol altında” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.