Dolar 32,5872
Euro 34,7956
Altın 2.497,71
BİST 9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

AA’DA KİM GİDİYOR, KİM GELİYOR BİLEN VAR MI?

AA’DA KİM GİDİYOR, KİM GELİYOR BİLEN VAR MI?
1 Temmuz 2017 07:29

ANADOLU Ajansı, devletin resmi yayın organlarından biri.

Bu kurumun Erzurum Bölge Müdürlüğü’nde sessiz, sedasız görev değişimi olmuş.

Bu haberi, AA’nın servise koyduğu ve abonelerine ulaştırdığı haberden anlıyoruz.

AA’nın haberine göre, AA Erzurum Bölge Müdürü Nevzat Demirkol,  Ankara Haberleri Editörlüğüne atanmış, yerine de çabuk çabuk  İstanbul Haberleri Editörlüğü’nde görev yapan Hüseyin Yahya Şekerci isminde birisi gönderilmiş.

VALİ AZİZOĞLU’NA HEM VEDA, HEM MERHABA!

İnsana, Tevfik Fikret’in “yağma” şiirindeki “Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin / Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!” dizelerini hatırlatan atama olayının iki kahramanı, önce Vali Seyfettin Azioğlu’una ziyarette bulunmuş,

Erzurum’da görev yaptığı süre içinde ortalıkta gözükmeyen, basın camiasından DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy’un dışında pek kimse ile görüşmeyen, yaptığı muhteşem(!) haberleriyle manşetlerden(!) hiç düşmeyen, kısacası gemisini sessizce yürüten Nevzat Demirkol’un “veda” ziyareti sırasında, yeni atanan Bölge Müdürü Hüseyin Yahya Şekerci de hazır bulunmuş.

“Muhteşem ikili”, insana “aaaaaa” dedirten ziyaretlerini sürdürmüş, sırasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile çoğu kurumun yöneticilerine de uğramış, arz-ı endam etmişler.

Aslen Ağrılı olan, Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne Ankara’dan gelen ve yine Ankara’ya geri dönen Nevzat Demirkol’un yerine ataması yapılan Hüseyin Yahya Şekerci,’nin nereli olduğu merak konusu oldu.

AYDEMİR’İN HABERİ VAR MI?

Haberi duyan hemen herkese, “Gelin beyler gelin / Bu şahane memleket sizin” dedirten atamayla ilgili olarak konuşan gazeteciler, “Eskiden bir kamu kurumuna atama yapılacağı zaman, yörenin milletvekillerinin düşünceleri sorulur, onayları alınırdı. Bizim camiamızdan bir arkadaşımız TBMM’de görev yapıyor. Geçtik diğer milletvekillerini de, acaba Gazeteci İbrahim Aydemir’e, doğrudan kendi işini ilgilendiren bu atamayla ilgili olarak fikri sorulmuş mudur? Ya da sayın Aydemir, bu atamayı içine sindiriyor mudur, merak ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

  1. NEVZAT DEMİRKOL dedi ki:

    Sayın Öztürk Akkök,
    Mantık hatalarıyla dolu, kin, nefret ve eziklik kokan, etik değerlerden yoksun, Erzurum ahlakına hiç ama hiç yakışmayan yazınızı okudum.

    Hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan bu yazıyı sadece kayıtlara geçilmesi gerektiği için birkaç noktadan değerlendirmek istiyorum.

    1. Yazının girişinde Tevfik Fikret’in “yağma” şiirindeki “Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin / Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!” dizelerini hatırlatmışsınız. Öncelikle Erzurum, bağı bostanı olan bir yer değil. İki yıllık süre içinde helal maaşımız dışında kursağımızdan bir kuruş dahi geçmedi. Dandik bir internet sitesi kurup kimseden reklam istemedik, bu site üzerinden belediyelerden bir şey dilenmedik, milletimizi temsil ettikleri için saygıda hiç kusur etmediğimiz milletvekillerimize yaltaklanmadık. Ramazan ayında beraber katıldığımız birkaç iftar yemeği dışında kimsenin sofrasına da oturmadık. Dervişin fikri neyse zikri de o olurmuş. Bu dizeler, sadece sizin zihin dünyanızı ortaya koyuyor.

    2. “Erzurum’da görev yaptığı süre içinde ortalıkta gözükmeyen” demişsiniz. Ancak yazının hemen atında görüştüğüm bir kısım insanı da zikretmişsiniz. Bir gazetecinin görüşmesi gereken kim varsa, hepsiyle defalarca görüştüm. Görev yaptığım süre içinde Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’nın Vali, Emniyet Müdürü ile diğer bütün yöneticileriyle defalarca iş amaçlı görüşmeler yaptım. Siz de bu isimlerin bir kısmını yazmışsınız zaten. Hatta bilginiz yoktur, DHA, İHA, Pusula gibi birçok basın kuruluşu yöneticilerini de ziyaret ettim. Gazeteci arkadaşlarla her zaman dostane ilişkilerimiz oldu. Sizinle bile birkaç programda yan yana oturduk, selamlaştık.

    3. “Yaptığı muhteşem (!) haberlerle manşetlerden hiç düşmeyen” demişsiniz. Sizin bilginiz yok sanırım. AA’da sadece haber vardır, sitenizdeki ithamlara benzer şeyler ararsanız, boşuna aramayın. Sizinle farklı kulvarlardayız. Biz haber yazarız, ithamlarda bulunmayız. Manşet de atmayız, zira AA’nın gazetesi, televizyonu yoktur. Ancak gazete ve televizyonlardaki haberlerin büyük bir kısma AA logoludur. Biz de bölgemizdeki her türlü haberi verdik. Haber yazarken kimsenin kişilik haklarına da sizin yaptığınız gibi saldırmadık.

    4. “Gemisini sessizce yürüten Nevzat Demirkol” sözleri için de sizi ahlaka, edep ve adaba davet ediyorum. Ne Erzurum’da deniz var ne bende gemi. İnsanları itham etmek bu kadar ucuz olmamalı. İki yıl boyunca Erzurum için hizmet etmek dışında hiçbir şey düşünmedim. Düşüncesizce sarf ettiğiniz bu sözleriniz için sizi Erzurum’un manevi atmosferine havale ediyorum.

    5. İki bölge müdürü için kinayeli olarak kullandığınız “Muhteşem ikili”, yaftasını sizin ezikliğinize bağlıyorum. İnsanları küçümsemek, aşağılamak sadece küçük insanların takındıkları tutumdur.

    6. Şahsımın aslen Ağrılı olduğunu ancak yeni müdürün nereli olduğunun merak konusu olduğunu da ifade etme gereği duymuşsunuz. İnsanları memleketleriyle değerlendirmek gibi ilkel bir merakınız da varmış. Bu merakınızı ben gidereyim. Yeni müdür arkadaşım, Elazığıdır.

    7. Ve son olarak bu değişiklikten Erzurum Milletvekilimiz Sayın İbrahim Aydemir’in haberinin olup olmadığını sormuşsunuz. Milletimizi temsil ettikleri için milletvekillerimizin her birisine saygımız ve hürmetimiz sonsuzdur. Sayın vekilin haberi var mı yok mu, kıymetli yöneticilerimiz bu atama öncesinde kendileriyle danıştılar mı, bilgi verdiler mi onu da bilmiyorum. Ancak şunu biliyorum. Bir vekil ile kurumu karşı karşıya getirmeye Türkçe’de fitne çıkarmak denir. Fitne çıkarmak ise, dinimizce adam öldürmekten daha kötü bir tutumdur. Şeriatla yönetilen ülkelerde fitne çıkaranların katli vaciptir. Siz şükredin ki demokratik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsunuz.

    Sonuç olarak şunu vurgulamak istiyorum. Klavye kahramanlığı yaptığınız bu yazınızla hakkıma, hukukuma girdiğinizi bilmenizi istiyorum. Hak ve hakikati izhar eden İslam medeniyetinden beslenen bir memleketin evladı olarak bana kuvvetli bir özür, Allaha samimi bir tövbe borçlusunuz. Aksi taktirde, sizi beşeri hukuka değil, ihali adalete teslim ediyorum.

    NEVZAT DEMİRKOL