Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

AHMET KARADAYI’YA KARA HABER!

AHMET KARADAYI’YA KARA HABER!
7 Haziran 2017 12:11

YARGILANDIĞI başta New City projesi olmak üzere, çoğu davadan beraat eden, ancak Hasan-i Basri Projesi’nde ise 135 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle hakkında 363 yıl hapis ve 6 milyon lira da para cezası verilen Ahmet Metin Karadayı’ya “kara haber”, Erzurum İstinaf Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’nden geldi. İstinaf Mehkemesi, yerel mahkemenin verdiği kararı “oy çokluğu” ile onayladı.

Önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler zamanında 2 bin konutluk proje hazırlayan müteahhit Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin büyük bölümünü sattı. İmar İskan Blokları’nda oturan vatandaşların evlerini “daire” sözü vererek alan Karadayı, evleri 2012 yılından itibaren yıkmaya başladı.
Yıktığı blokların yerinde, 2013 yılında temel atarak Nev City adı altında konut yapmaya başlayan Ahmet Metin Karadayı, ilerleyen süreçte çıkmaza girdi.

YÜZLERCE İNSANIN HAYALLERİNİ YIKTI

New City projesinin yanı sıra, Yakutiye ilçesinde Hasan-i Basri ve Palandöken ilçesinde de Akkent projesini hayata geçiren ve anlaşmalar imzalayan Karadayı, inşaatlarını tamamlayamayınca, ev sahibi olma hayalleri kuran çok sayıda vatandaşın dünyasını kararttı.

Mağdurların şikayeti üzerine Ahmet Metin Karadayı hakkında Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı ve hakkında, 800 yıldan, 2 bin 800 yıla kadar hapis cezası istendi.

NEW CİTY’DEN BERAAT ETMİŞTİ

Bir ara tutuklanan, daha sonra kefaletle serbest kalan Ahmet Metin Karadayı, yargılandığı New City ve Akkent projelerinde beraat etmiş, Hasan-i Basri Projesi’nde hem hapis ve hem de para cezasına çarptırılmıştı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ahmet Metin Karadayı hakkında Hasani Basri projesi kapsamında verilen 363 yıl 6 ay 25 gün, hapis ve 6 milyon 13 bin lira adli para cezası karara bağlandı.

Dava dosyasını inceleyen Erzurum İstinaf Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’nin, Ahmet Metin Karadayı hakkında verilen hapis ve para cezasını oy çokluğu ile onayladığı öğrenildi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Zekeriya dedi ki:

    Bir Erzurum lu olarak söylüyorum en büyük suç belediyenin