Dolar 32,5316
Euro 34,9229
Altın 2.424,64
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

AK PARTİ’DEN BAŞKAN OLMAK İSTEYEN İSTEYENE

AK PARTİ’DEN BAŞKAN OLMAK İSTEYEN İSTEYENE
18 Kasım 2018 15:33 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2018 15:57

ADAY adaylığı yarışının tüm hızıyla sürdüğü Ak Parti’de, belediye başkanı olmak isteyenlerin sayısı çığ gibi artarken, “Büyükşehir’de başkan adayı kim gösterilecek?” sorusu, cevabı en çok merak edilen konuların başında geliyor. “Mehmetler’in yarışı”nın bariz şekilde göze çarptığı Erzurum’da, “seçim-toto” oynayanlar, “favori” bulamamanın ciddi sıkıntısını yaşıyor.

MHP’nin büyükşehir belediyesi adayını çok önceden belirleyip, kamuoyunu ciddi anlamda etkilediği şu günlerde, gözler Ak Parti’ye çevrilmiş durumda.

CEVAP ARANIYOR

“Ak Parti’de aday kim olur, ya da Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, Erzurum’dan kimi aday gösterir?” Bu sorunun cevabı şu günlerde fellik fellik aranıyor.

Aslında “kim aday olur?” sorusundan çok, “Cumhurbaşkanı Erdoğan kimi Erzurum’dan aday gösterir?” diye sorulmalı. Çünkü, herkes de biliyor ki, büyükşehirlerde adaylık konusunda son sözü söyleyecek kişi, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’dır.

ÖZ SÜRPRİZİ YAŞANABİLİR

Büyükşehir için “doğal” aday adayı hiç şüphesiz Mehmet Sekmen. Önceki milletvekillerinden Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Prof. Dr. Recep Akdağ’a yakınlığı ile bilinen Hakkı Yeşilyurt, Üniversite Kalem (Darül Fünun) Cami’nin Mimarı, İnşaat Mühendisi, alanında deneyim sahibi bir insan Fevzi Çakmak, aday adaylıklarını açıklayan isimler.

Önceki Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın da kulislerde ismi “aday” olarak geçiyor. Akdağ aday olur mu, ya da yapılır mı bilinmez ama, parti tabanında ciddi bir karşılığı olan mevcut İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “sevimli” bir aday bulunamaması halinde, “işte bizim büyükşehir adayımız” denilerek ileriye sürülebilir.

TANIDIK İSİMLER VAR

Üç dönemdir Erzurum’da yerel iktidarı elinde bulunduran Ak Parti, önümüzdeki mart ayında yapılacak seçimde de gücünü ilçelerde de korumayı hedeflerken, aklından aday olmayı ve seçilmeyi geçiren siyaset heveslilerinin de en çok tercih ettiği parti olarak görülüyor. Başvuru tarihinin sona ereceği gün, aday adayı sayısının 400’ü geçeceğine neredeyse “kesin” gözüyle bakıldığı Ak Parti’de, en revaçtaki ilçelerin başında Pasinler geliyor.

Merkez ilçelerden Yakutiye, Palandöken ve Aziziye’de de çok sayıda aday adayı başvurusunu yapmış durumda.

Palandöken’de basın camiasının çok yakından tanıdığı Levent Gürkan Çelebi, Yakutiye’de  Büyükşehir Meclisi’nin gediklilerinden Eyüp Tavlaşoğlu ile Erzurum’un deneyimli esnaflarından, işadamı Abdullah Keleşoğlu dikkat çeken isimler. Aziziye’de Muhammet Cevdet Orhan ile “yola devam” denmesi, sürpriz olmayabilir.

PASİNLER’DE CİDDİ YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Aday adayı sayısının 30’u bulduğu Pasinler’de, MHP ile kıyasıya bir yarışın yapılacağı şimdiden belli. MHP’den Büyükşehir’e aday olan Prof. Dr. Serdar Sevmli’nin de ilçesi olan Pasinler’de, Hoca’nın “ben varım” diyerek yarışa girmesiyle birlikte, ilçede ciddi bir hareketlilik yaşandığı kaydediliyor.

Yüzünden tebessümü hiç eksik olmayan, bir önceki Ak Parti İl Yönetimi’nde uzun zaman görev yapan İlker Özkara, yine Proje Koordinasyon Merkezi Erzurum-Erzincan-Bayburt Kalkınma Birliği- Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği, Sosyal Destek Programları-SODES İl Koordinatörü İlhami Atasever aday adayları içinde göze batan isimler.

Avrupa Birliği (AB) hibe kredileri ve projelendirme konularında Erzurum’un arasa da bulayacağı bir değer olan Atasever’in, seçim sonrasında mutlaka değerlendirilmesi gerektiği kaydediliyor.

Pasinler’den sonra Çat’ta da ciddi bir aday adayı hareketliliği yaşanıyor. Çat’ın meclis üyelerinden Reis Tanas, göze batan aday adayları içinde geliyor.

PAZARYOLU’NDA BAYRAM!

Pazaryolu’na ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

Bu ilçede aday adaylığını açıklayanlar arasında çok genç ve idealist bir isim göze çarpıyor. İstanbul’da yaşayan, aslen İspirli, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi mezunu Çetin Bayram Yıldız, Pazaryolu’nda belediye başkan aday adayı olarak başvurusunu yaptı. Bayram, önümüzdeki süreçte Pazaryolu’ndan Ak Parti Adayı gösterilirse, hiç de sürpriz olmaz.

Ak Parti’de dikkati çeken bir gelişme de, büyükşehir bağlantılı çok sayıda ismin “ben de aday adayıyım” diyerek ortaya çıkmış olması.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e yakınlığı ile bilinen isimlerin ardı ardına ortaya çıkmış olması, özellikle muhalefet partileri tarafından tebessümle karşılanıyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.