Dolar 32,5696
Euro 34,9359
Altın 2.426,73
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ALIN SİZE EĞİTİM!

ALIN SİZE EĞİTİM!
14 Aralık 2017 17:16

ÇOCUKLARI bir meslek öğrensin diye meslek okullarına yönlendiren veliler, yaşanılan olumsuzluklar nedeniyle şaşkına dönüyor, “Acaba yanlış tercih mi yaptık da çocuklarımızın istikbali ile oynadık” demekten kendilerini alamıyorlar.

Meslek liselerinde okuyan son sınıf öğrencileri, müfredat gereği, seçtikleri meslek dalına uygun işyerlerinde staj yapıyor.

Görevli öğretmenlerin gözetiminde, anlaşmalı işyerlerine giden öğrencilerin, bu yöntemle mesleki görgü ve tecrübe edinmeleri hedefleniyor.

Ancak, başta Hamidiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere, kente bulunan kız meslek liselerinin biçki, dikiş, nakış bölümlerinde okuyan öğrencilerin staj yapabilecekleri büyüklüğe sahip trikotaj atölye ve fabrikalarının bulunmadığı Erzurum’da, sorunun nasıl çözüleceği merak konusu oldu.

SADECE OKUL AÇMAKLA OLMUYOR

Mesleki eğitimin, kentin veya bölgenin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak şekillendirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Sadece meslek lisesi açmak bir anlam ifade etmiyor. O okullardan mezun olacak gençlerin nerede ve nasıl istihdam edilmesi gerektiğinin de önceden belirlenmesi ve ona göre de bölümlerin açılması, o bölümlere de buna göre öğrenci alınması gerekiyor. Meslek liselerinin ilgili bölümlerinde okuyan kızlarımızın stajlarının yapabilecekleri atölyelerin bulunmadığı Erzurum’da, bu bölümlerin açılmış olması, dostlar alışverişte görsün mantığından başka bir şey değildir” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.