Dolar 32,5383
Euro 34,8823
Altın 2.430,60
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

ALYILMAZ HOCA’YA KIRGIZİSTAN’DAN ÖDÜL

ALYILMAZ HOCA’YA KIRGIZİSTAN’DAN ÖDÜL
20 Kasım 2022 10:06

BİR zamanlar mensubu olduğu Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde Türk yazıtları ile ilgili çok önemli çalışmalar yapan, Orta Asya bozkırlarında Türk izi arayan, hayatının büyük bölümünü Moğolistan, Sibirya, Kazakistan ve Kırgızistan gibi ülkelerde geçiren, kurduğu Teke Grubu ile de elde ettikleri bilgi, bulgu ve belgeleri değerlendirerek Türk Dünyası’na ufuk açan Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Kırgız Dili Hizmet Madalyası’na layık görüldü.

ATATÜRK ÜNİVERSİTELİ’YDİ

Yaklaşık 6 yıl kadar önce kendine göre haklı sebeplerden Erzurum’a, Atatürk Üniversitesi’ne veda ederek Bursa Uludağ Üniversitesi’ne göç eden ve Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü’nde göreve başlayan, aynı zamanda da Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi ve Yazıt Bilimi Kolu Başkanı olan Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, eski Türk yazıtları ve Türk dünyası ile ilgili çalışmalarından dolayı Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kırgız Dili Komitesi tarafından “Kırgız Dili Hizmet Madalyası”na layık görüldü.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle madalyasına geçtiğimiz günlerde rötarlı olarak ulaşan Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz; “Eski Türk yazıtları ve Türk dünyasına yönelik çalışmalarımın yanında yazdığım eserlerden dolayı beni ‘Kırgız Dili Hizmet Madalyası’na layık gören Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kırgız Dili Komitesi yetkililerine ve seçici kurul üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

REKTÖR KILAVUZ’DAN İLK TEBRİK

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Kırgız Dili Hizmet Madalyası’na layık görülen Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ı tebrik etti.

Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşım yapan Rektör Kılavuz; “Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ı eski Türk yazıtlarının, kültür ve uygarlık eserlerinin ve Türk dünyasının daha yakından tanınması için gösterdiği gayretlerden ve aldığı madalyadan dolayı tebrik ediyoruz. Bursamız’ın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğu bu yılda böyle bir ödülü son derece anlamlı buluyoruz. Hocamızın akademik ve sosyal hayatındaki başarılarının devamını diliyoruz” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.