Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YÜZ AĞARTIYOR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YÜZ AĞARTIYOR
24 Haziran 2018 23:26

ATATÜRK Üniversitesi tarafından yaptırılan Doğu Anadolu Gözlemevi, Hürriyet Gazetesi’nin manşetinde kendine yer buldu. “Galaksiye Dadaş Gözü” başlığıyla, yapımı devam eden gözlemevi projesini okurlarına duyuran gazete, Erzurum insanının ve bu işe emek veren herkesin gönlünü okşadı.

Bu yıl 61’nci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Atatürk Üniversitesi, sadece eğitim alanında yaptığı atılımlarıyla değil, sosyal ve kültüren çalışmalarıyla da göz doldurmaya devam ediyor. “Dünyanın en iyi bin üniversitesi” içinde yer alan, ülkemizin de en iyi 13’üncü üniversitesi olarak adından sıkça söz ettiren Atatürk Üniversitesi, uzayı gözlemeye hazırlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın üzerine titrediği, Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak yönetimindeki bir ekip tarafından yürütülen Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi’nin, ülkenin önde gelen gazetelerinden birisi olan Hürriyet’in manşetinde yer bulması, çoğu insanın da ilgisini çekti.

Projenin fikir sahiplerinden Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak’ın açıklamalarının yer aldığı haberde, Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi’nin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi, “Proje tamamlandığında Havaii ve Şili’deki dev izleme tesislerinin bir kardeşi de Erzurum’da bulunacak” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.