Dolar 32,6005
Euro 34,8189
Altın 2.493,24
BİST 9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

AYAĞA SIKMAK BUNA DENİR

AYAĞA SIKMAK BUNA DENİR
5 Şubat 2022 18:23 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2022 18:43

OKULLARIN tatile girmesinden hemen sonra yerli turist akınına uğrayan Erzurum’da işletmecilikten kaynaklanan yanlış, hatalı ve belki kasıtlı uygulamalar karşısında şaşıran çoğu müşteri, turizme yönelik hizmet veren işletmelerin sıkı şekilde denetlenmesini istedi, “Erzurum turizmden ekmek yemek istiyorsa, yanlış yapanın gözünün yaşına bakılmamalı” uyarısında bulundular.

Aslen Erzurumlu olan ve yıllardan beri İstanbul’da yaşayan işadamı Recep Kelkitli, karne hediyesi olarak 12 yaşındaki yeğeni Ahmet’i birkaç günlüğüne Palandöken’e kayağa getirdi. İstanbul’u esir alan kar ve kış ile yaşanan keşmekeşlikten kaçarak Erzurum’a geldiğini belirten Recep Kelkitli, özellikle Palandöken’de keyifli saatler yaşadıklarını hatırlattı.

Erzurum’a geldiklerinin ertesi günü dağa çıktıklarını, pırıl pırıl havanın kendilerini mest ettiğini belirten Kelkitli, “Erzurum’a gelmişken yerel yemeklerden tatmak olmazdı dedik ve Erzrumevleri’nin  yolunu tuttuk” dedi. Çok sevdiği ekşili dolma yemek istediğini belirten Kelkitli, daha sonra şöyle devam etti:

DENETİM ŞART

“- Verdiğimiz diğer siparişlerle birlikte masamıza yanında yoğurdu ile yaprak sarma da geldi. Ben, iyi-kötü ekşili dolmayı yaprak sarmadan ayırabilecek bir yemek kültürüne sahibim. Garsonu çağırdım, onu rencide etmeme adına yemeğin ekşili dolma olup-olmadığı sordum, ‘ekşili dolma efendim’ cevabı aldım. Bu cevap beni bir Erzurumlu olarak fazlasıyla üzdü. Dolmayı yine yedik, ama boğazımızda düğümlendi diyebilirim. Keşke müşteriyi enayi yerine koymasalar. Yapılan her yanlış, atılan her hatalı adım Erzurum’un hanesine kötü puan olarak yansıyor. Bu tür işletmelerin çok titiz şekilde ve yakından kontrol edilmesi gerekiyor.”

ÇOĞU ÜRÜN ÇAKMA

Hedefine turizmi koyan Erzurum’da yığınla yanlış yapıldığını, özellikle müşterinin aptal yerine konulduğunu öne süren vatandaşlar, “Erzurum ile özdeşleşen ürünler var. Mesela Oltutaşı. Bu taşın rezervinin tükendiği söyleniyor. Yerine Rus taşı ürürler sanki Oltutaşıymış gibi, yüksek fiyattan satılıyor. Aynı şey su böreği, sucuk, peynir için de geçerli. Erzurum’un özel su böreğinin yerine çakması satılıyor. Erzurum’a büyük bir hevesle gelen insanlar, geri dönüşlerinde hayal kırıklığına uğramış olmanın üzüntüsünü yaşıyorlar” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.