Dolar 32,5813
Euro 34,7803
Altın 2.507,96
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

AYDEMİR: TRT ERZURUM RADYOSU KAPATILMAYACAK!

AYDEMİR: TRT ERZURUM RADYOSU KAPATILMAYACAK!
1 Ağustos 2018 01:51

TRT Erzurum Radyosu’nun haber dışındaki tüm birimlerinin kapatılacağı ve haber şefliğine dönüştürülecek kurumun da TRT Diyarbakır Radyosu’na bağlanacağı iddialarına Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, açıklık getirdi. Konuyla ilgili olarak ERK Haber’in sorularını yanıtlayan Aydemir’in, “Üst düzey TRT yetkilileri ile konuştum. Kapatma diye bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını bana söylediler” dediği ifade edildi.

Erzurum kültürünün önemli simgelerinden birisi olan, çok sayıda ses ve saz ustasını topluma armağan eden, 1960 yılından beri de yayın hayatını sürdüren TRT Erzurum Radyosu’nun kapatılacağına yönelik iddiaların ortaya atılması, sosyal medyada ciddi yankı buldu. Binlerce insanın olumlu-olumsuz çeşitli yorumlarda bulunduğu kapatma konusuna Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir açıklık getirdi. ERK Haber’in sorularını yanıtlayan Aydemir’in konuyla ilgili açıklaması aynen şöyle:

HANTALLIK ORTADAN KALKACAK

“- Konuyla ilgili olarak beni arayan ilk ve tek medya kuruluşu siz oldunuz. Sizden sonra konuyu TRT yöneticileriyle görüştüm. Olay şu: 9 Temmuz günü çıkan Cumhurbaşkanlığı KHK’sı ile tüm kurumların yapılarında değişikliğe gidiliyor. Bu değişiklik kapsamında TRT yöneticileri de bir çalışma yapıyor ve kendi içlerinde bir istişare yapıyorlar. TRT’de bir personel yığılması söz konusu ve kurum yöneticileri bu yığılmayı ortadan kaldırmak için emekliliği gelmiş Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin çalışanını emekliliğe teşvik ediyor. Belli bir süreye kadar emekli olmaları halinde teşvikler sunuyor. Kimsenin işten zorla çıkarılması söz konusu değil. Bunun yanı sıra TRT’yi daha işler ve üretken hale getirmek için de bazı düşünceler var. Kuruma çeki-düzen verecek, hantanllığı ortadan kaldıracak çalışmalar bunlar. Ancak bu çalışmaların içerisinde Erzurum Müdürlüğü’nün radyosunun kapatılması asla yok. Açık ve net bir dille böyle bir niyetlerinin dahi olmadığını ifade ettiler. İnsanların tam bilgi sahibi olmadan konuşması, yorum yapması doğru değil. Açıkçası doğru olmadığı net bir şekilde anlaşılan bu iddiayı sosyal medyada yaymak tamamen iktidarı siyaseten yıpratmayı amaçladığı da çok açıktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.