Dolar 32,5664
Euro 34,8797
Altın 2.434,79
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

AYDIN: BASIN EYOF’UN NERESİNDE, TANITIM NEDEN YOK?

AYDIN: BASIN EYOF’UN NERESİNDE, TANITIM NEDEN YOK?
5 Şubat 2017 20:10

AVRUPA Gençlik Kış Oyunları’nın (EYOF) başlamasına sayılı günler kala, kenara itilen, görmezden gelinen yerel medyaya bir destek de MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’dan geldi. Büyük organizasyon ve etkinliklerin bir şehrin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirten Aydın, “Basın bu işin neresinde? Tanıtım niye yok? Sadece belediyelerin tahsis ettiği bilbordlarla tanıtım mı olur” diye sordu.

Önümüzdeki Cumartesi günü başlayacak olan Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF) ile ilgili bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum’da bir olimpiyat ruhu göremediğini belirtti. 2011 yılında yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın Erzurum’a kazandırılışından, oyunların yapılacağı güne kadar geçen sürece atıfta bulunan Aydın, yaptığı yazılı açıklamada şunları bildirdi:

EYOF NEDEN HİÇ KONUŞULMUYOR

“2007’de başlayan bir süreçti ve 2009 oyunları hedeflenmişti. Ancak bir oyla kaybetmiştik. 2011’i büyük bir çabayla, büyük bir gayret ve amatör ruhla aldık. Bu süreçte Erzurumluluk çok ön plandaydı. Atatürk Üniversitesi Rektörümüz Erzurumluydu. Mutfağında çalışanların tümü Erzurumluydu. O dönemdeki yazışmaların hepsi benim redaksiyonumdan geçtiği için, yaşananları iyi biliyorum. Bu tarz organizasyonlarda Erzurum hep siyasetin arkasında kalırsa, hep Ankara bürokrasisinin arkasında kalırsa, organizasyonlar ne kadar çok olursa da, Erzurum’a bir katma değeri olmaz. Şimdi aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Tanıtım yok, caddeyi sokağı geziyoruz, bir hafta sonra Erzurum’da olimpiyat olacak havası görmüyorum. Siz görüyor musunuz? Görmüyorsunuz. Bunu ne batıda gördüm, ne medyada. Hatta ulusal televizyonlarda bile sayın milletvekilleri çıkıyorlar. İstanbul’un barajlarını, köprülerini konuşuyorlar. Niye bu etkinliği konuşmuyorsunuz? Yani niye Palandöken’i anlatmıyorsunuz? Umarım bu iş fiyaskoyla sonuçlanmaz.”

BASIN NEDEN KENARA İTİLDİ?

Bu tarz organizasyonda reklam ve tanıtımın şehir için çok önemli olduğunu belirten Aydın; “Sözün sırası geldiğinde kuvvetler ayrılığından bahsediyoruz. Demokratik yönetimlerde, yasama, yürütme, yargıdan sonra 4. kol medyadır, basındır. Bu çok önemli. Basın bazen üçünün de önüne geçer. Şimdi sizinle ortak bir paylaşımları yok. Sizden yardım istemeleri yok. Çok sıradan bir ürün, bir marka daha çok teşhir edilirken, Erzurum’da EYOF’la ilgili herhangi bir etkinliğe rastlanmıyor. Sadece belediyenin tahsis ettiği bilboardlar üzerinden tanıtım yapılıyor. Hani medyada ki karşılığı bunun? Hani reklamları, nerede” diye sordu.

AYDIN; “SANKİ FBI TOPLANTISI YAPILACAK!”

Açıklamasının devamında EYOF Organizatörlerine de sitemde bulunan AYDIN; ”Ayrıca Erzurum’un doğasını bilen sizlersiniz. Yerel basın, o şehrin dinamiklerini en iyi bilendir. Yerel basına yer vermeyen, fırsat vermeyen bir üslupla ,sanki bu şehirde uluslararası stratejik bir etkinlikten bahsediyoruz. Hayır, burada FBI toplantısı yapılmayacak. Burada bir spor etkinliği var. Niye saklıyor sizden, bunu sizinle niye paylaşmıyor. Ama bunu paylaşması için önce Erzurumluluk şuuruna sahip olması lazım” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.