Dolar 32,3212
Euro 35,0652
Altın 2.306,86
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

B.B. ERZURUMSPOR’UN PLAYOFF ŞANSI

B.B. ERZURUMSPOR’UN PLAYOFF ŞANSI
26 Mart 2018 03:05

SPOR Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu  ve Spor Toto 1. Lig maçlarına, milli maç nedeniyle 10 gün ara verildi. B.B. Erzurumspor ligin 29’uncu hafta maçını, Ümraniyespor ile 31 Mart günü İstanbul’da oynayacak. Lige verilen arayı fırsat sayarak B.B. Erzurumspor açısından bir değerlendirme yapmak istedim:

Playoff maçında Erhan Çelenk’in attığı golle Birinci Lige yükselen mavi- beyazlı takım,  iki yıl üst üste kazandığı şampiyonluğun keyfini çıkaramadı.  İdari ve teknik yönetimde yapılan değişiklik takıma da yansıdı. Bu gün ikinci ligdeki kadrodan sadece Ahmet Altın, Erhan Çelenk ve Mert Nobre kaldı. Teknik Direktör Osman Özköylü, yeni sezon öncesi bu üçlü dışında kalan futbolcuları gönderdi ve yeni bir takım kurdu.

Ligin başlamasına kısa bir süre kala Kazım Karabekir Stadına Passolig sistemi için turnikelerin yapılamadığı fark edildi! Bu önemli hatanın kimden kaynaklandığı, sorumlusunun kim olduğu hep bir sır gibi saklandı. Turnikelerin yapımı yaklaşık 1,5 ay sürdü ve mavi- beyazlı takım bu süreçte seyirci desteğinden yoksun olarak dış sahalarda maç oynadı.

Sezonun ilk maçını MKE Ankaragücü ile dış sahada oynayan BB Erzurumspor, golsüz biten maçla bir puan aldı. Elazığ’da oynadığı ikinci maçta Balıkesir Baltok’u 4-3 yenmeyi başardı. Sonrasında ise tam bir hayal kırıklığı yaşandı. ÇAYKUR Rize’ye 2-0 yenilen, Samsun’la 1-1 , averaj takımı Gaziantepspor ile golsüz berabere kalan mavi- beyazlı ekip, Bolu’ya 2-0, Adana’ya 2-1 yenilerek düşme hattına yaklaştı.

Turnikelerin hizmete girmesiyle B. B. Erzurumspor sekizinci haftada taraftarıyla buluştu. Alınan başarısız sonuçlar ve gözlerden uzak kalan takım, 13 Ekim 2017 günü konuk ettiği İstanbulspor’u 1-0 yendi, ardından Eskişehir’den 3-1 yenik döndü. Ligin 10’uncu haftasında Denizli’yi 4-1 yenen B.B. Erzurumspor, bu kez Giresun’dan 2-0 yenik gelince yönetim Osman Özköylü ile yollarını ayırdı.

ÖZKÖYLÜ’NÜN KARNESİ ZAYIF

Teknik Direktör Osman Özköylü yönetiminde 11 maç oynayan B.B. Erzurumspor, 3 galibiyet, 5 mağlubiyet,  3 beraberlikle birlikte 12 puan topladı.

Özköylü’nün yerine getirilen Mehmet Altıparmak, bazı futbolcuları gönderdi, yeni takviyeler yaptı. Oynadığı Ümraniye, Gazişehir Gaziantep, G. Manisa maçlarından birer puan alan BB Erzurumspor, Adana Demirspor’u 2-0, Elazığ’ı 1-0, Altınordu’yu 2-1 yenerek üçlü bir seri yakaladı.

Sezonun kinci yarısında MKE Ankaragücü ile golsüz berabere kalan, Balıkesir’e 2-0 yenilen mavi- beyazlı takım ÇAYKUR Rize ile oynadığı maçta 1-1 kalarak tek puana razı oldu, Samsun’a 1-0 yenildi. Gaziantep’i 5-1 yenen Bolu’da 1-1 berabere kalan, Adana’yı 2-1 yenen, İstanbulspor ile 2-2 berabere kalan B.B. Erzurumspor, Eskişehir’i 2-1 yendi, Denizli’de aynı sonuçla yenildi. Ligin 28’inci haftasında konuk ettiği Giresun’u 5-4 uğurlayan B.B. Erzurumspor, toplamda 40 puana ulaştı.

ALTIPARMAK’IN KARNESİ İYİ

Mehmet Altıparmak döneminde BB Erzurumspor, oynadığı 17 maçtan 7’sini kazandı, 7’sinde berabere kaldı ve sadece 3 maçtan yenik ayrıldı. Alınan sonuçlara bakılırsa Altıparmak’ın karnesi iyi. BB Erzurumspor, hesaplarını puan almak üzerine kuran bir takım oldu. Ancak savunmada özellikle Stephane Ghıslaın Acka’nın yetersiz kalışı yüzünden en son Denizli’de üç puan kaybettik.

TAKIMIN YILDIZI: ERHAN ÇELENK

Takımın yıldızı şüphesiz Erhan Çelenk. Takımı fişekliyor, bireysel top oynamıyor. Sol kanatta yeteneklerini harika bir futbol ile sergiliyor. Çelenk, oynadığı 21 maçta 10 gol rakip filelere göndermekle kalmadı, arkadaşlarına ‘Alda at’ diye verdiği asistlerin sayısı da azımsanmayacak ölçüde. Kadroda yer alan ancak hep ikinci yarıda oyuna giren Taylan Antalyalı’nın yıldızı da her geçen gün parlıyor. Takımın golcüleri arasında Gökhan Karadeniz 6, Burhan Eşer 5, Mert Nobre 4 golü ile yer alıyor. Bu arada iyi bir santrfor profili çizen ve ligde 7 gol atan Hamza Younes’in niye gönderildiğini anlamakta hala güçlük çekiyorum.

PLAYOFF ŞANSI VAR

Gelelim sözün özüne: B.B. Erzurumspor, ligin son altı maçına daha rahat çıkacak. Dördü dış sahada, ikisi iç sahada oynanacak bu maçlardan 15 puan alınırsa mavi- beyazlı takım, playoff şansını yakalayabilir. B. B. Erzurumspor’un bu son şansını iyi kullanacağını umut ediyorum. BB Erzurumspor, son altı maçını şu takımlarla oynayacak:

“Ümraniye (D), Gazişehir Gaziantep, G. Manisaspor (D), Adana Demirspor (D), T. Elazığspor, Altınordu (D).”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.