Dolar 32,3190
Euro 35,0421
Altın 2.282,74
BİST 8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BAŞBUĞ’UN ARABASI 25 PLAKALI

BAŞBUĞ’UN ARABASI 25 PLAKALI
7 Kasım 2021 20:06

BAŞTA klasik otomobiller olmak üzere eskiye yönelik her türlü malzemeye, puldan paraya, silahtan bıçağa, kama, kılıç ve ev eşyasına ilgi duyan, eline geçen parçaları oluşturduğu özel müzesinde sergileyen işadamı 43 yaşındaki Haluk Ertek, Başbuğ Alparslan Türkeş’e ait 1973 model Chevroletiyle Erzurum’un cadde ve sokaklarını arşınlıyor olmanın keyfini çıkartıyor, mutluluğunu yaşıyor.

Aslen Uzundere’nin Dikyar Köyü’nden olan ve Erzurum’da ticaretle uğraşan, açıklamasında özellikle “ben dadaşım” vurgusu yapan, işyerinin adını da “Dadaş Ticaret” koyduğunu belirten Haluk Ertek ile sosyal ağlar üzerinden, gönderdiği bir klasik bir otomobil fotoğrafı sayesinde iletişim kurduk.

Geçtiğimiz hafta, sisli bir gecenin sabahında, havalimanı yolunda çekip, paylaştığımız fotoğraflara nazire yaparcasına, aynı yol üzerinde cep telefonu ile çektiği bir klasik otomobil fotoğrafını whatsaap hattı üzerinden erzurumdanhaberler’e gönderen Haluk Ertek, otomobilin MHP’nin merhum Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş’e ait olduğunu belirterek ilgimizi artırdı.

Yaptığımız karşılıklı yazışmada aynı zamanda koleksiyoner olduğunu belirten Haluk Ertek, özel müze haline getirdiği ev ve işyerinde çok sayıda antika malzemeleri muhafaza ettiğini kaydetti.

Fotoğrafa merak duyduğunu, bu merağını da cep telefonu marifetiyle gidermeye çalıştığını kaydeden Ertek, neredeyse 20 yıl önce Başbuğ Türkeş’in otomobiline sahip olmayı düşlediğini, düşlerinin de yaklaşık 3 yıl önce gerçekleştiğini söyledi.

Gönderdiği mesajlarında Erzurum’da başka otomobil tutkunları olduğunu, çok sayıda da klasik aracın bulunduğunu yazan Haluk Ertek, kendisinin 1973 model Chevrolet Caprice Classic marka, direksiz V8 motor, otomatik aracın 5’inci sahibi olduğunu hatırlattı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.