Dolar 32,5120
Euro 34,9490
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

BAŞKAN ORHAN: İLK GÜNDEN VİRÜSE SET ÇEKTİK!

BAŞKAN ORHAN: İLK GÜNDEN VİRÜSE SET ÇEKTİK!
20 Nisan 2020 15:36

KORONAVİRÜS’e karşı belediyeler kendi sorumluluk bölgelerinde aldıkları önlemlerin dozunu artırırken, Aziziye Belediye’si, mücadele adına bayrağı çok daha ilerilere taşımanın gayretini güdüyor. Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, virüse karşı daha etkin mücadele için inovasyon projeler ürettiklerini bildirdi, “Bu projeler, yaptığımız diğer çalışmalar gibi, çoğu yerel yönetimlere örnek teşkil edecek” dedi.

ŞEHRİN GİRİŞİNDE VİRÜSE SET ÇEKTİK

Sadece Erzurum’da değil, ülke genelinde virüs belası ile mücadelede “ilk” adımı atan dolayısıyla belaya karşı “şehrin girişinde set çeken belediye” olduklarını belirten Başkan Muhammet Cevdat Orhan, “Düşünün ki, daha ilk günden önlemlerimizi aldık, 11 Mart’ta, yani virüs ile ülke olarak tanıştığımız o gün, ilçemizdeki tüm okulları dezenfekte ederek işe başladık” hatırlatması yaptı. Belediye olarak yaptıkları “farklı” çalışma ve mücadele yöntemlerini erzurumdanhaberler’e anlatan Başkan Orhan, şunları söyledi:

DAHA İLK GÜN TÜM OKULLARI DEZENFEKTE ETTİK

“- Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11.03.2020 tarihinde, Erzurum’da ilçe milli eğitim müdürlüğü ile organize olarak, Aziziye sınırları içinde bulunan bütün okulları bir gün içinde dezenfekte ettik.

Ortam dezenfektanımızı kendimiz, çok çok ucuza bir maliyetle kendimiz ürettik ve eğitim kurumları ile camileri dezenfekte edip adeta virüsün ilçemizde yaşamasını ilk günden engellemiş olduk. Zaten 3 gün sonra da merkezi kararla eğitime ara verildi ve toplu ibadet etme yasağı getirildi. 3 günlük süreçte yaptığımız dezenfekte çalışması olmasaydı, muhtemel vaka çok daha fazlası olabilirdi.

Eğitime ara verilmesinin ardından, ilçemizdeki kamu kurumları, fabrikalar, esnafa ait işyerleri, sokaklar, apartmanlar ve bahçelerin tamamında periyodik dezenfekte işlemi başlattık.

TEKRAR TEKRAR DEZENFEKTE

O günden bugüne, aile sağlığı merkezlerimiz başta olmak üzere tüm kamu kurumları onlarca defa, özel mülkler ise en az 3 defa dezenfekte edildi. Bu süreçte, belediyemize ortam veya kişisel dezenfektanlar için başvuran herkese cevap verdik, kimseyi eli boş geri çevirmedik. Bu sayede ilçemizde virüsün görülme oranını yok’lar seviyesinde tuttuk.”

PARKLARI, BAHÇELERİ İLK BİZ KAPATTIK

Virüsün yayılmasını engellemenin temastan kaçınmakla mümkün olacağı gerçeğinden hareketle, parkları, bahçeleri, mesire yerlerini “kullanıma kapatan ilk belediye” olduklarına dikkati çeken Başkan Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Belediye olarak yapmamız gereken her türlü iş ve işlemi, ivedi şekilde uzaktan yapılabilecek pozisyona getirerek dijitalleştirdik. Artık vatandaşlarımızın tüm işlerini, kendileri belediyemize gelmeden internet üzerinden hallediyoruz. Bu sayede hem vatandaşın, hem de personelimizin sağlığını koruma altına almış olduk.

65 YAŞ UYGULAMASI DA İLK DEFA AZİZİYE’DE BAŞLATILDI

65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden ve vefa sosyal destek gurupları kurulmadan 1 hafta önce, Aziziye Belediyesi olarak o yaş grubundaki insanlarımızın dışarı çıkmamaları için çalışmalar yaptık, iki adet elektrikli aracı, evden çıkmayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için, 7 – 24 saat esasına göre tahsis ettik.

Bu hizmet kampanya bildiğimiz kadarıyla Covid 19 sürecinde Türkiye’de ilk defa Aziziye Belediyesi tarafından başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri doğrultusunda, ücretlerini karşılamaları kaydıyla temin edilmekte, maddi zorluk çeken ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları da bedelsiz yardımlarla belediyemiz tarafından karşılanmış, karşılanmaya da devam edilmektedir.”

AYAK PEDALIYLA ÇALIŞAN KULELER

İlçenin farklı yerlerine ayak pedalıyla çalışan dezenfeksiyon kuleleri monte edip, halkın hizmetine ücretsiz sunduklarını da kaydeden Başkan Orhan, “Bu istasyonla, pazarların giriş çıkışları ile otobüs duraklarına ve kamu kurumlarının girişlerine yerleştirilmiştir. Virüsle mücadele kapsamında esnafımıza 20 bin kadar maskeyi ücretsiz dağıttık. Halen devam eden maske seferberliğimizde, hiçbir vatandaşımızın talebinin karşılıksız kalmamasını hedefliyoruz. Bugünlerde çok önemli gördüğümüz iki inovatif proje ile Türkiye’de ses getireceğimize inanıyorum. Amacımız Aziziye’yi yüzde virüsten tamamen izole etmk. Bunun gayreti içindeyiz” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.