Dolar 32,3849
Euro 35,0576
Altın 2.326,64
BİST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BAŞKAN ORHAN ÖZÜR DİLEMELİDİR!

BAŞKAN ORHAN ÖZÜR DİLEMELİDİR!
30 Eylül 2020 16:37

SON iki gündür Erzurum’da; başta siyasi mahfiller, özellikle de Ak Parti örgütleri olmak üzere, medyada ve belediyelerde yayıncısı olmasa da yayın yeri deşifre olan Erzurum Cumhuriyeti isimli twitter hesabı ile ilgili değerlendirmeler, yorumlar yapılıyor.

Kim tarafından yayınlandığı bilinmeyen Erzurum Cumhuriyeti isimli hesapta şimdiye kadar çok sayıda haber yayınlandı, yorum yapıldı, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldığı iddia edilen yolsuzluklara ilişkin yayınlar yapıldı.

Daha önceki aylarda yine aynı yöntemle yayınlanan “fısıltı gazetesi” isimli hesabı hatırlatan Erzurum Cumhuriyeti’nin giderek gemiyi azıya alması, o hesabın sonunda deşifre olmasına yol açtı.

BOMBA İDDİALAR

Yayınların Aziziye Belediyesi’nden, özellikle de Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan tarafından yapıldığına dair iddialar, Erzurum kamuoyuna bomba gibi düştü.

Haberin yayınından kısa süre sonra Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı, böyle bir hesapla ilişkisinin olmadığını duyurdu ve konuyu mahkemeye intikal ettireceğinin bilgisini verdi.

Başkan Orhan’ın yaptığı açıklama akıllara, “Eğer Erzurum Cumhuriyeti hesabının Başkan ile ilgisi yoksa, böyle bir twitter hesabı Aziziye Belediyesi ile neden ilişkilendirildi?” sorusunu getirdi.

BASIN MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Haberlerin duyulmasıyla birlikte Aziziye Belediyesi Basın Müdürü Mustafa Çomaklı Başkan M. Cevdet Orhan tarafından görevden alınırken, yaşananların aradan uzun sayılabilecek zaman geçmesine rağmen herhangi bir açıklamanın yapılmaması, “ilgililer ölü taklidi yapmaya başladı” değerlendirmelerini beraberinde getirdi.

Konuyu yakın takiplerine alan vatandaşlar, sosyal medya üzerinden yaptıkları yorumlarda, Erzurum Cumhuriyeti’nin Aziziye Belediyesi gibi resmi bir kurum ile ne gibi bir ilişkisi olabileceğini sordular.

Erzurum Cumhuriyeti hesabından şehrin tanınmış, bilinen çok sayıda ismine yönelik suçlamalar yapıldığını, ağır yolsuzluk iddiaları ortaya atıldığını, suçsuz, günahsız kimi insanın zan altında bırakıldığını hatırlatan vatandaşlar, Başkan Orhan’dan tatmin edici cevaplar beklediklerini bildirdiler.

SORUŞTURMA İSTENİYOR

Başkan Orhan’ın son zamanlarda bazı belediye çalışanlarını, kendi özel hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle sürgün ettiğini. görev yerlerini değiştirerek temizlik işlerine gönderdiğini bilenler, “Sosyal medyayı iyi bilen ve her fırsatta kullanan Başkan Orhan’ın Erzurum Cumhuriyeti ile ilgili belediye binasından yapılan, yapıldığı iddia edilen yayınlara, sahte hesaplara kayıtsız kalması anlaşılır gibi değil. Hiç ilgisi olmasa bile, Başkan Orhan’ın bu sahte hesaplardan yapılan yayınlarla gururları zedelenen, gönülleri kırılan insanlardan kamuoyu önünde özür dilemesi, konuyla ilgili olarak da detaylı araştırma ve soruşturma yaptırması, elde edilen bilgi ve bulguları da kamuoyu ile paylaşması gerekir” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.