Dolar 32,5902
Euro 34,8583
Altın 2.494,59
BİST 9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

BAŞKAN ÖZ: ERZURUM KOCA BİR KÖYDÜ!

BAŞKAN ÖZ: ERZURUM KOCA BİR KÖYDÜ!
20 Ekim 2017 19:26 | Son Güncellenme: 20 Ekim 2017 19:27

VEYİSEFENDİ KONUTLARI’NIN TEMELİ ATILDI

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin, Memur-Sen İl Başkanlığı ile anlaşarak uygulamaya koyduğu Veyisefendi Konutları’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Veyisefendi Konutları ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, “İki bloktan oluşan toplamda 108 adet daire ile yeni bir yaşam alanı yapacağız. Narmanlı Cami’nden başlattığımız çalışma ile Erzurum’un merkezi olan bu alanlarda depreme dayanıklı evlerle deprem riskini azaltıyoruz. Ayrıca mahallede yaşamış kişileri burada tutmak adına, kendileri ile anlaşarak buradan dairelerini vermeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların zorlukları elbette var. Ama bizi hiçbir şey yormuyor. Allah ömür verdikçe bu şehre hizmet etmekten yılmayacağız” dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Duman da, “Sendika olarak bugün üyelerimizin talebi doğrultusunda bugün Veyisefendi’de Büyükşehir Belediyemizle varılan uzlaşı neticesinde 108 konutumuzun temelini hep birlikte atıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız inşallah bu 108 konutla kalmayacak. Önümüzdeki yıllarda daha önemli daha kapsamlı projelerle kendileriyle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

ÖZ: ERZURUM, ÖNEMLİ DEĞİŞİM YAŞIYOR

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, konuşmasında kentin tarihsel geçmişine atıfta bulunarak başlattığı konuşmasında, “Erzurum 1829 yılında Ruslar tarafından işgal edildiğinde bu kentte yaklaşık 150 bin kişi yaşardı. O tarihten bu yana Erzurum’un kaderi çok dramatik bir şekilde değişti. Ve büyük bela deprem ve salgınlarla karşı karşıya kaldı. Cumhuriyet döneminde de kendisini toparlamak içinde önemli gayretler sarf etti. Ak Parti’nin iktidara gelmesine kadar önemli bir atak kaydetmedi. Erzurum’un 60’lı, 70’li,, 80’li yıllarını biliyoruz. Hakikaten bir koca köy görünümündeydi. İlk defa Ak Parti döneminde önemli değişimler yaşadık. Bu değişimi, günlük ufak tefek çıkar kavgalarına kurban etmemeliyiz. O nedenle Erzurum’a katkı sağlayacak her hareketi, her görüşü, her insanı, başımızın üzerinde taşımamız gerekir. Bu şehre katkı yapan başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

SEKMEN: KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Şehirler tıpkı insanlar gibi doğar, nefes alır, büyür ve gelişir. Kentler büyürken yapılarında bozulmalar meydana gelmektedir. İşte kentsel dönüşüm projeleri bu ihtiyaca karşılık veren bir işlem olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin yaşadığı değişim ve dönüşüm, kentlerimizin yaşadığı değişim ve dönüşüm ile aynı orantıda devam etmektedir. Bakınız 3.5 yılda, nitelikli göçü engellemek adına ilimizde konut seferberliği başlattık. Şehristan, Kayı, Oba, Sancak, Mavi Şehir, Kavak ve Tortum Konutları projeleriyle halkımıza yeni yaşam alanları kazandırdık. Bugün burada, kentin en eski yerleşim yeri olan bu mahallede başlattığımız Veyis Efendi Konutları Projesi ile burada yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Memur-Sen ailesi ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz bu proje kapsamında 20 bin 645 metrekarelik alanda 145 ve 150 metrekareden oluşan toplam 108 konut yapacağız. Veyisefendi Mahallemizin çehresini değiştirecek olan bu projeyle birlikte kamu çalışanlarının hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz.”

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.