Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

BAŞKAN SEKMEN’İN AKDENİZ SEVGİSİ

BAŞKAN SEKMEN’İN AKDENİZ SEVGİSİ
8 Mayıs 2021 07:49 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2021 14:44

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERSİN’E PARK YAPIYOR!

ŞİMDİ bu başlığa bakıp, “Erzurum niree, Mersin nire, Akdeniz nire” diyenler doğal olarak çıkabilir.
Sonuçta Mersin’i herkes bilir ve tanır, ancak “Akdeniz” diye bir belediyesinin olduğunu Erzurum’da kimse bilmezdi. Ta ki, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’de 9 bin metrekare alana Özgürlük Parkı yapıyor. Parka Sekmen ismi verilmesi kararlaştırıldı” haberine kadar.
İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen, erzurumdanhaberler olarak abonesi olmadığımızdan dolayı geç bir vakitte, başka sitelerde okuyarak bilgi sahibi olduğumuz Sekmen Parkı haberinin duyulması, özellikle sosyal ağlarda yığınla soruyu beraberinde getirdi.
Herkes Başkan Sekmen’in Akdeniz Belediyesi sevgisi, sevdası ve tutkusunun nereden geldiğini merak etmeye başladı. Erzurum’da adı hiç bilinmeyen Akdeniz Belediyesi ve Başkanı Mustafa Gültak ile Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i Özgürlük Parkı’nda buluşturan ortak nokta ne olabilirdi?
Farklı internet sitelerinde yayınlanan habere Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan açıklama ve düzeltme geldiği görüldü.
Başkanlık birimi açıklamasında özetle, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Akdeniz Belediyesi’ne park yaptırmadığını, Başkan Sekmen’in soyadının; Mersin’de TCDD’ye ait 12 dönümlük bir araziyi Akdeniz Belediyesi’ne kazandırdığından dolayı verildiğini bildiriyordu.
Ancak, hem Mersin merkezli yayın yapan haber sitelerinde ve hem de Akdeniz Belediyesi’nin kendi sitesinde öyle bir destekten bahsedilmediği gibi, Özgürlük Parkı’nın, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldığı anlaşılabilir, çok net ifadelerde dile getiriliyordu.
Yayınlanan bu haber, doğal olarak çok sayıda cevap bekleyen soruyu da beraberinde getirdi. Mesela, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, haberi neden yalanlama ihtiyacı hissetmiş, neden daha farklı açıklama yapma yoluna gitmişti? Acaba Belediye Başkanı’nın isminin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’de yaptırılan bir parka verilmiş olmasının sosyal medyada doğuracağı yankıdan mı endişe duyulmuştu?
Bir büyük ve güçlü belediyenin, dostluğunu göstermek, dayanışma içinde olduklarını sergilemek amacıyla bir başka ilde, ilçede parklar, bahçeler yaptırdıkları öteden beri bilinir. Nihayetinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi de tee Mersin’de “Akdeniz” adında bir belediyenin bulunduğunu fark etmiş, o belediyeye destek verme, yardımcı olma ihtiyacı duymuş da olabilir. Örneğin 4 yıl kadar önce Yakutiye Belediyesi’nin Ağrı’nın Tutak İlçesi Belediyesi’ne dost eli uzattığı halen daha hatırlanır.
Haberi gören ve okuyanların aklına “Akdeniz Belediyesi de nereden çıktı? Yoksa Erzurum ile Mersin illeri komşuydu da bizim haberimiz mi yoktu? Haydi karşılıklı jestleşme var diyelim. Neden parkın ismine Erzurum’un değil de Mehmet Başkan’ın soyadı verildi? Yoksa park için harcanan parayı sayın Sekmen cebinden mi karşıladı?”soruları mutlaka gelmiştir.
Bu soruları soranların aklına “Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Mersin ve akdeniz Belediyesi sevdası, tutkusu, sevgisi nereden geliyor? Sayın Sekmen, TCDD ile Akdeniz Belediyesi arasında bir anlaşmazlık olduğunu nasıl öğreniyor da müdahil oluyor ve sıkıntıyı gideriyor” soruları da ihtimalen gelmiş olabilir.
Konuyla ilgili sorular ve iddialar oldukça fazla. Bakalım bu sorular karşılık bulur da kamuoyu aydınlatılır mı?
Bekleyip, göreceğiz. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.