Dolar 32,4937
Euro 34,7446
Altın 2.422,24
BİST 9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

BAŞKONSOLOS EBRAHİMİ’NİN FİLİSTİN HASSASİYETİ

BAŞKONSOLOS EBRAHİMİ’NİN FİLİSTİN HASSASİYETİ
15 Nisan 2023 08:19 | Son Güncellenme: 15 Nisan 2023 08:22

İRAN İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Mohammed Ebrahimi: “Filistin meselesi İslam aleminin birinci ve asıl meselesidir!”.

Aralarında ERSANDER yöneticilerinin de bulunduğu farklı kesimlerden insanlar ile Erzurum’da bulunan bir grup İranlı aileyi iftarda buluşturan Başkonsolos Mohammed İbrahimi, depremde hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet dileyerek başladığı konuşmasında Ramazan ayının son Cuma gününün Kudüs Günü olarak belirlendiğine işaret etti.

Başkonsolos Ebrahimi sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Mübarek Ramazan ayının son Cuma günü Kudüs Günüdür; İmam Humeyni tarafından adlandırılan bu gün, Müslümanların Kutsal Kudüs ve mazlum Filistin’e karşı sempati ve ittifakı için belirlenen bir gündür.

Dünya müstekbirlerinin ve Siyonizm’in temel politikası, Filistin meselesini Müslüman toplumların zihninde küçültmek ve unutturmaktır.

Dolayısıyla Filistin meselesi İslam aleminin birinci ve asıl meselesidir.”

Çok sayıda İranlı ailenin de hazır bulunduğu iftar yemeğinde, Başkonsolos Ebrahimi şöyle devam etti:

BU SORUN HER SENE TEKRARLANIYOR

“- Son günlerde de Siyonist Rejimi’nin cinayetlerine ve Müslümanların ilk kıblesine saygısızlığa ve oradaki namaz kılanlara yapılan cinayetlere şahit olduk. Bu mesele her sene tekrarlanan bir sorundur.

Sayın cumhurbaşkanlarımızın geçen haftaki telefon görüşmelerinde de vurguladıkları gibi; Siyonist rejiminin Filistinlilere karşı işlediği cinayetlere karşı koymak için İslam dünyasının birliği çok önemlidir ve Filistin’li Müslümanların doğuştan sahip oldukları haklarına kavuşturulmaları için her türlü çabayı göstermek gerekiyor.

Davetimizi kabul edip bu maneviyat dolu iftar anlarını bizimle paylaşan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

İftar sonrası Başkonsolos Ebrahimi, ERSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Gergit ve dernek yönetim kurulu üyeleri Kadir Sabuncuoğlu ile Öztürk Akkök’e iftara katıldıkları için hem teşekkür etti ve hem de dernekle ilgili bilgi aldı.

Geçen yıl İran Başkonsolosluğu ile ortaklaşa bir kültür etkinliğine imza attıklarını, düzenledikleri gecenin ve programın çok da beğenildiğini belirten Başkan Gergit, benzer etkinlikleri yapmaktan mutlu olacaklarını söyledi. Başkonsolos Ebrahimi, Başkan Gergit’in bu önerisini “neden olmasın” diyerek sempatiyle karşıladı. Haber ve Fotoğraflar Furkan Akkök

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.