Dolar 32,4832
Euro 34,9902
Altın 2.434,67
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

İMDADA 15 TEMMUZ YETİŞTİ

İMDADA 15 TEMMUZ YETİŞTİ
21 Temmuz 2021 18:51 | Son Güncellenme: 21 Temmuz 2021 18:52

BAĞRINDA çok sayıda vatan evladının yattığı Karskapı Şehitliği’nde, her bir mezarın başına dikilen, ancak bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı kirlenen, üzeri kuş pislikleriyle lekelenen, renkleri solan Türk Bayrakları’nın iç burkan hali, 15 Temmuz kutlamaları ile birlikte son buldu.

BÖYLE DUYURMUŞTUK

Toplamda 150 kadar şehidin yattığı, manevi havasıyla bir başkalık oluşturan, milli bayramlarda ilk ziyaret edilen yerlerin başında gelen Karskapı Şehitliği’nde mezar başlarına dikilen bayraklarımızın iç burkan halini geçtiğimiz haftalarda erzurumdanhaberler olarak gündeme taşımış, hem şehitliğe ve hem de Türk Bayrakları’na gereken özenin gösterilmesi gerektiğini belirtmiştik.

Önceki yıllarda 9. Kolordu Komutanlığı’nın sorumluluğunda olan, o dönemlerde askerlerin ilgisinin üzerinden eksik olmadığı,  bakım ve temizliğinin yapıldığı Karskapı Şehitliği’nde sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiyle birlikte bakım ve temizlik işlerinin savsaklanması, özellikle şehit ailelerini üzmeye yetti.

RAHATLATAN DEĞİŞİM

Cuma günleri şehitlikte yatan evlatlarını ziyarete giden ve her gidişlerinde Türk Baynakları’nın kirli, solgun halleri karşısında üzülmekten başka birşey yapamayan şehit ailelerinin içini, 15 Temmuz kutlamaları nedeniyle yenileriyle değiştirilen bayraklar rahatlattı.

“Bayrakların temizliği, çevrenin düzeni için kutlama mı gerekiyor, illa bayram olması lazım” diye sormaktan kendilerini alamayan şehit yakınları, Karskapı Şehitliği’nde görevli sayısının artırılmasını ve çalışmalara süreklilik kazandırılmasını istedi, “Buralar bizim ikinci evimiz gibi. şehitliğimize gereken ilgi ve alakanın gösterilmesini istiyor ve bekliyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.