Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BELİRSİZLİĞE SON NOKTAYI SERDAR HOCA KOYDU

BELİRSİZLİĞE SON NOKTAYI SERDAR HOCA KOYDU
7 Aralık 2018 20:42

ÖNÜMÜZDEKİ yılın mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkan ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden yana tercih kullanan, bu doğrultuda da görevinden yasal süresi içinde istifa dilekçesi veren Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin, istifa dilekçesini geri çektiği öğrenildi.

MHP’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi ilan edilen, hatta Ankara’da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Aydın, yine Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Erzurum il Başkanı Naim Karataş ile birlikte çekilen fotoğrafı medyaya servis edilen Atatürk Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, ilk iş olarak yasal süresi içinde görevinden istifa etmişti.

İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne “1 Aralık tarihinde işleme konulması” talebiyle istifa dilekçesi veren Serdar Hoca, bir yandan hastanedeki işlerini toparlamaya başlamış, diğer yandan da şehrin değişik noktalarında seçim irtibat büroları olarak kullanabilecekleri işyerlerine tespite koyulmuştu.

Serdar Sevimli’nin MHP’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunun duyulmasıyla birlikte, kamuoyunda müthiş bir rüzgar esmeye başlamış, özellikle sosyal medyada esen rüzgar kısa sürede şiddetli bir fırtınaya dönüşmüştü. Seçimlere 4 ay süre olmasına rağmen, yüzlerce insan tarafından başkanlığı ilan edilen Serdar Sevimli ismi üzerinde sonraki günlerde spekülasyonlar kopartılmaya başlandı.

Ak Parti ile MHP kurmayları arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde, Serdar Sevimli’nin adaylıktan geri çekilmesi yönünde kararlar alındığının kulaklara fısıldanması, işin seyrini bir anda değiştirdi.

DEDİKODU ÇARKI FAZLA İŞLEDİ

Açıklamaların resmiyetten uzak, “iddia” ve “dedikodu” şeklinde cereyan etmesi, özellikle de sosyal medyada her kafadan ayrı bir ses çıkmasına neden oldu.

Çoğu insanın, “Ne oluyor? Serdar Hoca’nın adaylığı geri mi çekildi? Eğer bu işte gerçek payı var ise, neden bir açıklama yapılmıyor? İnsanlar neden suskun?” soruları cevap bulamayınca, başlardaki heyecan yerini giderek durgunluğa ve umutsuzluğa terketti.

Serdar Sevimli’nin adaylığının geri çekilip-çekilmediği noktasındaki belirsizliğe, yine Hoca’nın kendisi son verdi.

Kendisini Ankara’ya götüren ve MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “İşte bizim Büyükşehir Belediye başkan Adayımız” diye takdim eden, yetmezmiş gibi bir de fotoğraf çektiren insanların “suskun” kaldığı bir dönemde, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne verdiği istifa dilekçesini geri çekerek, yaşanan belirsizliği ortadan kaldıran Prof. Dr. Serdar Sevimli, bu süreçte en çok da hastalarını mutlu etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.