Dolar 32,3423
Euro 35,1164
Altın 2.307,30
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

BEŞ ASIRLIK MUHTEŞEM GELENEK BAŞLADI

YAKLAŞIK BEŞ ASIR KADAR ÖNCE TUZCU (DUTÇU) KÖYÜNDE YAŞAYAN VE MESLEĞİ KONUSUNDA ÇEŞİTLİ RİVAYETLERİN SÖYLENEGELDİĞİ PİR ALİ BABA ADINDAKİ BİR GÖNÜL ERİNİN BAŞLATTIĞI HATİM OKUMA GELENEĞİ, HER YIL ARTAN BİR İLGİYLE DEVAM EDİYOR.

BEŞ ASIRLIK MUHTEŞEM GELENEK BAŞLADI
16 Aralık 2022 18:12

ERZURUM‘a özgü bir ritüel (geleneksel dini tören) olan Bin Bir Hatimler’in okunmasına başlandı.

Önümüzdeki ayın 13’nde Ulu Cami’de duası yapılacak olan Bin Bir Hatimler için bugün Tuzcu (Dutçu) Köyü sınırları içinde bulunan Pir Ali Baba Türbesi’nde bir tören düzenlendi.

AT SIRTINDA UYGULAMA

Şehrin sel, yangın, deprem gibi doğal afetlerden korunması niyetiyle Pir Ali Baba tarafından okunmasına başlanılan Bin Bir Hatimler’in 489’uncu yılı nedeniyle Palandöken İlçesi’ne bağlı Dutçu Köyü’ndeki Pir Ali Baba Türbesi’nde, geleneklere uygun bir program yapıldı ve hafızlar at sırtında Kur’an okudular.

İl Müftüsü Rüstem Can ile hafızların Kur’an okuduğu, dualar ettiği törende Vali Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

HESAPLAMALAR ÇOK DİKKATLİ YAPILIYOR

Bir ay boyunca kaç hatim okunduğuna dair çetele Ayazpaşa Camii’nde, işin hesaplama tekniğini ve inceliklerini bilen gönüllü cemaat tarafından tutuluyor.

KUR’AN ŞENLİĞİ BİR AY SÜRÜYODR

Şehrin değişik semtlerinde bulunan camilerde okutulan Bin Bir Hatimler’in merkez camii Ayazpaşa’da bir ay boyunca adeta Kur’an şenliği yaşanıyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.