Dolar 32,3228
Euro 35,0703
Altın 2.306,75
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BİN BİR DEĞİL, 45 BİN 835 HATİM!

BİN BİR DEĞİL, 45 BİN 835 HATİM!
17 Ocak 2020 16:57 | Son Güncellenme: 17 Ocak 2020 16:58

BU yıl 487’incisi gerçekleşen Bin Bir Hatim’lerde toplam 45 bin 835 hatim okunduğu bildirildi. Bin bir Hatimler’in son gününde Ulu Cami’de bir araya gelen binlerce Erzurumlu, okunan dualara “amin” dedi, başta Pir Ali Baba olmak üzere, bu geleneği büyük bir iştiyakla sürdürerek bugünlere getirenleri rahmet, mennat ve şükranla andılar.

Her yılın sonu iki haftası ile, her yeni yılın ilk iki haftasına yayılan, bu yıl da 13 Aralık 2019 tarihinde başlayıp, 17 Ocak 2020 Cuma günü (bugün) son bulan Bin Bir Hatimler’in duası, her yıl olduğu gibi, yine Ulu Cami’de gerçekleşti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Ulu Cami’nin yolunu tutan ve kısa zaman içinde o büyük mabedi hınca hınç dolduran vatandaşlar, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yaptığı duaya, “amin” dedi.

Bin Bir Hatimler’in okunması Ayazpaşa Cami başta olmak üzere, şehrin değişik kesimlerindeki 50’ye yakın camide ay boyunca devam etti. Ayazpaşa Camii’nde, emekli öğretmenlerden Sıddık Keleşoğlu’nun tasnifini ve değerlendirmesini yaptığı Bin Bir Hatimler’in bu yılki bölümünde gerek şehiriçindeki camilerden, gerekse il dışından gelen hatimlerle birlikte sayısın toplamda 45 bin 835’i bulduğu belirtildi.

Ulu Cami’de gerçekleşen dua törenine Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Mushafları İnceleme ve Kurul Başkanı Hafız Osman Şahin, Bursa Müftüsü İzani Turan, Artvin Müftüsü Hasan Güneş katıldı. erzhaber (Fotoğraflar Ahmet Polat – Valilik Basın)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.