Dolar 32,5141
Euro 34,9068
Altın 2.424,23
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

BİNGÖL: ALVARLI EFE’Yİ DE ANMALIYIZ!

BİNGÖL: ALVARLI EFE’Yİ DE ANMALIYIZ!
11 Mart 2021 19:01 | Son Güncellenme: 12 Mart 2021 02:55

MART ayının Erzurum ve Erzurumlular açısından öneminin, tıpkı Ağustos gibi çok büyük olduğunu belirten DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, “Her yıl Alaca’da şehitlerimizi anıyor, her yıl Erzurum’da düşman işgalinden kurtuluşumuzun bayramını yapıyor, her yıl İstiklal Marşı’nın kabulünden kaynaklanan sevincimizi 12 Mart’ta dışa vuruyor, ama nedense Alvarlı Efe olarak gönüllerde taht kurmuş o büyük insanı 12 Mart’ta, ölüm yıldönümünde anmayı aklımıza getirmiyoruz. Alvarlı Efe asla unutulacak, ihmal edilecek bir insan değildir” diye konuştu.

Büyük bir mütefekkir ve din adamı olarak bilinen, aynı zamanda gazelleri ve şiirleriyle de gönüllerde taht kuran Muhammed Lütfi Efendi’nin, Ermeni mezalimine karşı baş kaldırdığını, Alvar’dan babası ile birlikte Erzurum’a geldiğini, daha sonra kendisinin Çat’ın Yavi Köyü’ne giderek burada 60 kişilik bir milis gücü oluşturduğunu ve kurtuluş mücadelesine katkı yaptığını, 12 Mart 1918 tarihinde de Kazım Karabekir’e bağlı kuvvetler ile birlikte Erzurum’a girdiğini hatırlatan Başkan Vahit Bingöl, bundan böyle 12 Mart kutlamaları ve anma törenlerine Alvarlı Efe isminin de dahil edilmesini önerdi.

12 MART GÜNÜNÜN ÖNEMİ

Türk Milleti’nin en önemli özelliğinin vatanı, bayrağı ve ezanına olan düşkünlüğü, bağlılığı ve sadakati olduğunu, bu değerler uğrunda ölmeyi ölümlerin en şereflisi olarak gördüğünü ve kabul ettiğini hatırlatan Başkan Bingöl, Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışının 103’üncü, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıldönümünü kutladı, Alvarlı Efe’yi de ölümünün 75’inci yılında rahmet ve duayla andığını bildirdi.

Erzurum’un kutlama ve anma programlarına Alvar imamı Lütfi Efendi’nin isminin de dahil edilmesini öneren DEVA İl Başkanı Bingöl, “Aslında bu görev Hasankale’ye düşmeli, Pasinler Belediyesi Alvar İmamı’nı adına yaraşır şekilde, baştan savma programlarla değil, çok daha özgün ve kayda değer etkinlikler düzenleyerek anmalıdır. Bu vesile ile hem Alvarlı Efe’yi ve hem de kendisi gibi 12 Mart’ta, ama 1918 yılında, tam da Erzurum’un düşmanlardan kurtarıldığı gün şehit düşen babası Hace Hüseyin Efendi’yi rahmetle anıyorum” diye konuştu.

BABACAN’DAN KUTLAMA…

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yayınladığı mesajda, Erzurum’un çifte mutluluğuna ortak oldu. Babacan mesajında şunları bildirdi:

“-Bugün, bağımsızlığımızın sembollerinden İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılını kutluyoruz. Aynı zamanda her 12 Mart’ın Erzurum’umuz için bir çifte sevinç günü olduğu bilinciyle, Erzurum’un kurtuluş gününü selamlıyoruz.

Esarete boyun eğmeyerek bu sevincimizi mümkün kılan ve bağımsızlığı için her türlü fedakârlığı sergileyen şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Vatan sevdasını yüreğinden bir an olsun bile eksiltmeyen bütün Erzurumlu kardeşlerimi bu kutlu günde can-ı gönülden selamlıyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.